Kjøler du mat ute? Da må du huske dette

16/01/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Nyheder24
Foto: Nyheder24
Fødevarestyrelsen har delt en rekke råd til deg som kjøler maten ute.

Velg i disse dager å dra nytte av vinterkulden og kjølige gryteretter ute på balkongen, terrassen, i vinterhagen, eller hvor de lave temperaturene ellers har et godt tak.

Men før du bestemmer deg for å bruke vinterkulda som kjøleskap, er det en rekke råd du bør følge.

Det skriver den danske Fødevarestyrelsen på det sociale medie X, der tidligere er kendt som Twitter.

Her har de delt fire kjøletips, som du kan lese under.

  • Temperaturen ute skal være så lav – og porsjonene så små, at du kan kjøle kikertstuingen eller chili con carne ned til ti grader i løpet av ikke mer enn fire timer. Da holder du bakteriene i sjakk og sparer strøm til kjøleskapet.

  • Ikke legg maten direkte på bakken og pass på at fugler, rotter og katter ikke kan komme til maten. Bruk for eksempel en gryte eller beholder med et tungt, tettsittende lokk.

  • Tørk pannen og annen emballasje før du setter den i kjøleskapet eller tilbake på komfyren.

  • Som alltid, husk at dine varme retter må være gjennomvarme og rykende varme før du serverer dem.

Du kan lese mer av Fødevarestyrelsens råd her: http://bit.ly/3Sh5o3k #dkfood

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.