Luftballongulykke: 4 har mistet livet og 1 er i kritisk tilstand

17/01/2024 07:00

Emma

Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Fire personer har tragisk mistet livet og en er kritisk skadet etter en ødeleggende luftballongulykke i Arizona.

En gruppe fallskjermhoppere - observert av andre passasjerer ombord - hoppet ut av den flyvende varmluftsballongen da den fløy over Arizona-ørkenen, bare øyeblikk før den nødlandet søndag (14. januar).

Ulykken resulterte i at fire gjenværende passasjerer omkom, og en annen person ble kritisk skadd og nå er på sykehus, opplyser politiet.

Hendelsen fant sted rundt klokken 07.50 lokal tid søndag i Eloy, en by rundt 105 kilometer sør for Phoenix.

Det skriver Unilad.

I en uttalelse sa Eloy-politiet: "I morges skjedde en ødeleggende hendelse i samfunnet vårt.»

- Ca. kl. 07.50 nødlandet en luftballong i ørkenområdet øst for Sunshine Blvd. og Hanna Rd. i Eloy, noe som resulterte i fire dødsfall og en kritisk skade.

«Vi jobber tett med føderale byråer, inkludert NTSB og FAA, for å undersøke årsaken til denne tragiske hendelsen. Mens vi fortsetter vår innsats, ber vi om dine tanker og støtte til familiene og omsorgspersonene som er berørt i denne vanskelige tiden."

Eloys ordfører, Micah Powell, sa at fartøyet hadde 13 voksne om bord - en ballongoperatør, fire passasjerer og åtte fallskjermhoppere, og la til at et vitne hadde fortalt lokale myndigheter at i sekundene før kollisjonen, "var materialet i varmluftsballongen rett opp og ned, og sammenstøtet var riktig, ganske kraftig".

Han sa også at fallskjermhopperne hadde til hensikt å lande på Eloy Municipal Airport, en kort tur fra krasjstedet.

– Hendelsen så ut til å skje veldig raskt, la politisjefen til, og kalte det «en absolutt tragedie» for lokalsamfunnet.

– Av respekt for deres privatliv blir ofrenes navn holdt tilbake på dette tidspunktet i påvente av varsling til pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.