Mange trodde arten var utryddet: Nå er den sett og filmet for første gang på 87 år

18/12/2023 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Nå har dyret blitt oppdaget for første gang på flere tiår.

Forskere fra Endangered Wildlife Trust (EWT) og University of Pretoria har nettopp funnet en art som mange trodde var utryddet. Dette handler om De Wintons gylne muldvarp i Sør-Afrika, skriver The Dodo.

Sist gang denne sjeldne gylne muldvarp ble sett var i 1936, rapporterer Smithsonian Magazine, noe som gjør funnet enda mer ekstraordinært. Du kan se en video av det nederst i artikkelen.

Disse små pattedyrene, som er på størrelse med en hamster, er kjent for sine unike egenskaper: de er blinde og har bemerkelsesverdige hørselsevner.

Ifølge Scientific American lever de først og fremst under jorden, noe som gjør dem vanskelige å finne og se.

"Gylne muldvarper er unnvikende små dyr som tilbringer nesten hele livet under jorden," forklarte molekylærbiolog Samantha Mynhardt i et intervju med Scientific American.

Forskerteamet brukte år på å spore opp denne muldvarpen.

"Selv om mange tvilte på at De Wintons gyldne muldvarp fortsatt var der ute, hadde jeg god tro på at arten ennå ikke var utryddet," la Cobus Theron, senior bevaringssjef for EWT til.

Du kan se det sjeldne dyret i videoen nedenfor.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.