Nav med ny påminnelse: Slik får du økonomisk hjelp

13/02/2024 10:11

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå nærmer fristen seg.

Nav understreker viktigheten av økonomisk sosialhjelp for de som står uten midler til å dekke essensielle utgifter som strøm, husleie, lån og andre nødvendigheter. Å opprettholde et trygt hjem, delta i samfunnet, og ha økonomisk trygghet anses som grunnleggende rettigheter.

Dersom man ikke er i stand til å dekke disse utgiftene gjennom arbeidsinntekt eller andre midler, kan man ha rett på økonomisk sosialhjelp.

- Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte fra Husbanken. Husk søknadsfrist den 25. i måneden du søker bostøtte for.

I forbindelse med utfordringer mange møter i dagens økonomiske klima, tilbyr Nav råd for de som opplever betalingsvansker. Det skriver DinSide.

- De du skylder penger er klar over den krevende situasjonen mange befinner seg i nå. De har flere virkemidler de kan tilby deg, dersom du har betalingsvansker. Be om en midlertidig betalingsutsettelse, dersom du ikke klarer å betale.

Etaten oppfordrer til å ta kontakt med kreditorene for å diskutere mulige løsninger, som for eksempel en midlertidig betalingsutsettelse, for å lette på den økonomiske byrden.

Nav har også introdusert en ny policyendring som kan påvirke de som ikke har mottatt lønn for overført ferie ved konkurs. Tidligere dekket ikke Nav lønn for overførte feriedager som ikke ble tatt ut før en konkurs.

Men, for de som har krav på lønn for slike dager fra en arbeidsgiver som gikk konkurs, og som søkte om lønnsgaranti etter 1. januar 2014 eller hadde en spesiell avtale med arbeidsgiveren som avviker fra hovedregelen i ferieloven, gjelder nå denne endringen.

Til slutt minner Nav om en viktig frist knyttet til økonomisk sosialhjelp, som et ytterligere tiltak for å støtte de som trenger det mest. Dette er en del av etatens bredere innsats for å tilby hjelp og veiledning til de som sliter med økonomien.

Læs også:

Emil kjøpte en 125 år gammel kommode for 700 kroner - finner ved et uhell en hemmelig skuff nederst Emil kjøpte en slitt kommode på et loppemarked for 700 kroner. Han hadde imidlertid ingen anelse om at han hadde fått mye mer enn han hadde betalt for. Men så hørte han plutselig en merkelig lyd.
Søvneksperter bekrefter: Spis denne frukten hver dag før sengetid, og du vil ikke angre En enkelt frukt før sengetid kan være løsningen på søvnproblemene dine.