13 voldtekter: Eks-politimann får livstidsdom

14/05/2024 13:00

Emma

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En tidligere politimann er dømt til livstid i fengsel etter en rekke alvorlige forbrytelser, blant annet voldtekt av et barn under 13 år.

En engelsk eks-politimann risikerer livet bak murene etter å ha blitt dømt for en rekke svært alvorlige forbrytelser.

Politimannen Cliff Mitchell, en 24 år gammel mann fra London, ble i februar funnet skyldig i ti voldtekter, tre voldtekter av et barn under 13 år, én kidnapping og ett besøksforbud.

1. mai ble eks-politimannen dømt til livstid i fengsel, som er minst 14 år, for den lange listen over forbrytelser, hvorav noen ble begått mens de fortsatt var i aktiv tjeneste som politimann.

I fjor ble han suspendert fra Metropolitan Police - politistyrken i London. Det skriver de i en pressemelding.

– Mitchells ofre har vist et enormt mot. Ikke bare ved å anmelde ham til politiet, men også ved å forklare seg i retten, sier visepolitisjef Stuart Cundy i en uttalelse.

"Deres tapperhet, så vel som vitnet som stoppet for å bistå på åstedet, ble med rette applaudert av dommeren i dag."

Bare måneder før suspensjonen hadde Cliff Mitchell dukket opp på en adresse der han voldtok en kvinne mens han truet henne med kniv. Kort tid etter fikk han bind for øynene, bandt hendene hennes med strips og forsøkte å kidnappe henne i bilen sin.

Foto: Politifoto

Kvinnen rømte fra kjøretøyet og fikk hjelp av en fremmed, hvorpå hun kontaktet nødetatene. Politiet klarte å arrestere 24 år gamle Cliff Mitchell drøyt ti mil unna.

I april 2017 sendte et barn inn en klage med påstand om at hun hadde blitt voldtatt av Cliff Mitchell flere ganger mellom 2014 og 2017. På den tiden ble eks-politimannen arrestert, men løslatt igjen på grunn av mangel på bevis.

Etter den siste arrestasjonen ble saken fra 2017 gjenåpnet, og Cliff Mitchell ble dømt på begge punkter.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.