22-årig kvinne stoppet i kontroll på flyplass: Nå kan hun se frem til 20 års fengsel

03/05/2017 10:00

Anniken Hauge

112
Cassandra Sainsbury ble i forrige måned stoppet på en flyplass i Colombia. Da kofferten hennes ble åpnet, ventet det et sjokkerende syn.

I forrige måned ble australske Cassandra Sainsbury stoppet på en flyplass i Bogota, da den 22-årige kvinnen skulle ta et fly fra Colombia til London.

Da kofferten hennes ble sjekket, viste det seg at den gjemte på intet mindre enn 18 pakker med kokain - nesten seks kilo med det euforiserende stoffet. 

Det skriver Metro

Artikkelen fortsetter under bildene.

Foto: EPA/Col Anti-narcotics Police

Foto: EPA/Col Anti-narcotics Police

Cassandra Sainsburys familie hevder at den unge jenta som snart skulle gifte seg, hadde blitt lurt. Hun skal angivelig ha trodd at de små sorte pakkene inneholdt høretelefoner, som skulle deles ut i bryllupet hennes. 

Ifølge søsteren Khala Sainsbury, hadde Cassandra Sainsbury dratt sammen med en mannlig venn til Colombia for å kjøpe høretelefoner til bryllupsfesten. De to hadde møtt hverandre før Cassandra Sainsbury reiste til Sør-Amerika.

- Vi er helt knust, for vi vet at hun er uskyldig, men at sjansen er liten for å få bevist det i et land som er så korrupt, sier Khala Sainsbury til Metro.

Foto: EPA/Col Anti-narcotics Police

I følge Jorge Triana, som er leder av anti-narkotika politiet ved flyplassen i Bogota, er Cassandra Sainsburys påstander sannsynligvis ikke sanne, og rettferdiggjør under ingen omstendigheter handlingene hennes.  

- Alle som blir tatt sier akkurat det samme. Men de er alle sammen klar over hva de gjør, sier Jorge Triana.

Familien er nå i gang med å lage en kampanje for å forsvare den unge jenta, som jobber som personlig trener og frivillig brannmann. Hvis Cassandra Sainsbury blir dømt skyldig i å ha smuglet narkotikaen, kan hun se frem til opp opp mot 20 års fengsel.  

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.