3-årig jente døde etter seksuelt misbruk - far idømt 9 års fengsel

06/04/2017 11:15

Anniken Hauge

112
Foto: privat foto
Foto: privat foto
En australsk far er blitt dømt til 9 års fengsel etter å ha slått og seksuelt misbrukt sin 3 år gamle datter. Hun døde av skadene. Obs: Voldsomme detaljer i artikkelen.

Australske Kyhesha-Lee Joughin var bare tre år gammel da hun mistet livet i 2013, etter at hennes 32-årige far nektet å ta henne med til legevakten, selv om oppkastet hennes var grønt og hun hadde blod i bleien.

Det viste seg at jentas far, Matthew Lee Williamson, hadde mishandlet og musbrukt datteren sin seksuelt. Videre hadde han latt henne leve under kummerlige forhold i tiden frem til døde, som var forårsaket av de voldsomme indre skadene som følge av seksuelt misbruk.

Nå er dommen falt over faren, som erkjente seg skyldig i drap i retten i Brisbane. Han skal tilbringe de neste ni årene i fengsel, hvor han skal sone minst 80 prosent av dommen bak lås og slå, skriver Daily Mail

Etter å ha slått datteren sin i magen, låste Matthew Lee Williamson den tre-årige jenta inne i et kott, mens hans og samboeren tok narkotiske stoffer. 

 

Dessuten ble faren tiltalt for å ha brukt sexleketøy på datteren, og å ha tatt nakenbilder med henne. 

- Hennes død var ikke uunngåelig, og de fysiske skadene hennes kunne blitt helt i tide. Din behandling av din egen datter avr til tider kjærlig, men for det meste var den motbydelig og ondskapsfull, sa dommer Atkinson under domsavsigelsen i retten.

Foto: privat foto

Etter å ha slått og ropt til datteren, låste Matthew Lee Williamson den lille jenta inne på rommet sitt - noen ganger i opp til 19 timer om dagen, hvor han bant fast døren så den ikke kunne åpnes. 

Da datterens tilstand ble forverret, valgte Williamson etter lang tid å ringe etter ambulanse. Men først etter han hadde instrueret samboeren til å gjemme bongen han brukte til å røyke seg høy med.

 

Under rettsaken forklarte Matthew Lee Williamson at han var redd for at myndighetene skulle oppdage stoffmisbruket hans, og derfor fjerne datteren hans fra hjemmet, hvilket ville påvirke kontantstøtten han fikk.

Samboeren er også blitt idømt en betinget straff for medvirkning til drap, da han ikke informerte myndighetene om de seksuelle og voldelige overgrepene.