70-årig pensjonist skulle bare ta seg en dusj - mannlig pleier utnytter seg av situasjonen og voldtar henne

19/09/2017 11:30

Anniken Hauge

112
Foto: Shutterstock/Suffolk Police
Foto: Shutterstock/Suffolk Police
Mannen var ansatt for hjelpe den eldre kvinnen.

29-årige Radu Mut var ansatt for å hjelpe en kvinnelig pensjonist i 70-årene på et hjem for eldre i Suffolk i England. 

Den eldre kvinnen hadde i utgangspunktet stor tillitt til mannen, som tross alt var ansatt for å gjøre hverdagen hennes enklere å håndtere. Da kvinnen en dag skulle ta seg en dusj, utnyttet mannen sin maktposisjon og voldtok henne.

Det skriver britiske Metro.

I følge en talsperson fra politiet i Suffolk hadde den 29-årige mannlige pleieren nærmet seg den eldre kvinnen da hun var på vei inn i dusjen. Hun hadde da prøvd å få ham unna, men han ville ikke gi seg. 

Politiet i Suffolk tar hendelsen svært alvorlig, da kvinnen var avhengig av hjelp fra den mannlige pleieren. Han utnyttet henne i en svært sårbar stitusjon.

- Han overtrådte sin autoritetsposisjon og tillitt på en helt fordelig måte. Måten misbruket av dette offeret har påvirket henne, og ikke minst hvor utrolig modig hun har vært hele veien gjennom rapporteringene av lovbruddet, skal virkelig ikke undervurderes, forteller etterforsker Simon Bridglan ved Suffolk Police til Metro.

29-årige Radu Mut er nå dømt til fengsel i seks år og syv måneder. Foto: Suffolk Police

Den mannlige pleieren Radu Mat innrømmet overgrept i retten torsdag forrige uke, og er nå dømt til seks år og syv måneders fengsel.

Han vil aldri få mulighet til å jobbe i lignende stillinger igjen, og er beordret til å stå i registeret for seksuelle lovbrytere resten av livet.

Les også: Eirik Jensen dømmes til 21 års fengsel

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.