Advarsel: IKKE aksepter en venneforespørsel fra denne kvinnen

20/03/2017 12:45

Anniken Hauge

112
En 28-årig kvinne fra Irland hadde en ubehagelig opplevelse, da hun fikk en uventet melding på Facebook. Nå advarer hun alle mot å bli venn med henne.

Man skal være særdeles oppmerksom på hvem man blir venn med på Facebook. Det går ikke å bare bli venn med alle. 

Det advarer 28-årige Vanessa om etter hun nylig mottok en melding med en link til en Facebook-profil. 

Da Vanessa klikket på linken, oppdaget hun nemlig en falsk profil som brukte hennes private bilder - riktignok under navnet Ellie Reece.

Vanessa, som kommer fra Irland, oppdaget at personen bak den falske profilen hadde sendt nakenbilder til forskjellige menn, i bytte mot bilder av deres penis. Derfor advarer hun nå andre mot å bli venn med den falske profilen, som kun er ute etter å lokke til seg penisbilder fra håpefulle menn. 

Det skriver Mirror.

Det var ikke noe ansikt på nakenbildene fra 'Ellie Reece', hvilket indikerer at den hemmelige avsenderen sannsynligvis har funnet de frekke bildene på nettet. 

Av frykt for at adskillige Facebook-brukere skulle tro at de frekke bildene var Vanessas egne, valgte hun å skrive til noen av de profilene som hadde kommentert bildene av henne.

 

Flere av mennene innrømmet at de hadde sendt nakenbilder til den falske profilen.

- Jeg vet at folk kommer til å tenke at det bare er bilder. Men det er også livet mitt, og det er veldig skremmende å se at noen bruke de som om de var dere egne, sier Vanessa til The Sun.

- Jeg er klar over at det ikke er min kropp, men det er så skremmende å tenke på at folk kunne motta disse bildene av tilfeldige menneskers kropper, og tro at det var min, sier Vanessa. 

Samtidig advarer den unge flyvertinnen andre om risikoen ved å dele bilder av seg selv på nettet.

Vanessa anmeldte dessuten saken til Facebook, og fortalte om den på sine profiler i sosiale medier. Men til Vanessas store overraskelse, var det hennes egen progil som endte med å bli deaktivert. 

Senere er Vanessas profil dog blitt aktivert igjen, og den falske har blitt slettet. Facebook har beklaget misforståelsen og takket Vanessa for å ha oppdaget svindleren.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.