Alan finner en etterlatt hund på et jorde: Da han finner en lapp i vesken med hundemat blir han målløs

25/04/2017 18:30

Anniken Hauge

112
En liten terrier ble funnet på et jorde. Ved siden av henne stod det noen poser og vesker med blant annet hundemat. I vesken fant de et hjerteskjærende brev.

Et mysterium om en forlatt hund ser nå ut til å være oppklart, etter lokale dyrevenner i Nottinghamshire i Storbritannia, gjorde et uhyggelig funn forrige helg. 

En eldre terrier ved navn Tessa ble funnet på et jorde. Ved siden av henne stod det en rekke poser og vesker, som blant annet inneholdt hundemat. Utover det var det også et brev. Det skriver Metro.co.uk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter litt etterforskning i saken, viser det seg at Tessa tidligere tilhørte en eldre kvinne. Da kvinnen skulle flytte til Canada, søkt hun etter et nytt og kjærlig hjem til sin elskede hund. Det viste seg dog å være alt annet enn det hun fant. 

I følge kvinnen hadde en nabo sagt ja til å overta Tessa. Det utsagnet er ikke naboen enig i. 

 

Naboen valgte nemlig å etterlate terrieren, som er 12 år gammel, på et jorde – med litt hundemat og et brev.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hunden (Tessa) er 12 år gammel. Tessa er ikke min hund. Min nabo sa at Tessa er har chip. Min nabo ba meg ta meg av Tessa, fordi naboen min har planlagt et nytt liv i Canada. Motvillig sa jeg ja, men jeg var veldig klar over at jeg ikke ville beholde Tessa, skriver personen som blant annet avslutter brevet med: 

- Beklager det ovenstående. Men jeg har ikke behov for en hund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ifølge Alan Webster fra South Yorkshire Pet Ambulance var det flaks at han fant hunden søndag morgen. Han forteller at det nå har lykkes å lokalisere Tessas tidligere eier, som reiste ut av landet i tro om at naboen ville ta seg av hunden.

- Hva hvis vi ikke hadde vært der av en eller anden grunn den morgenen? Han brukte oss som en unnskyldning. Naboen sa at han dumpet hunden bare en time før, men det kan ikke stemme. Hundens teppe var gjennomvått, og hun var kliss våt, sier Alan Webster.

Den tidligere eieren av Tessa er den 76-årige Yvonne Radcliffe. Sønnen hennes oppdaget at hunden hadde blitt etterlatt av naboen, etter dyrevennene hadde lagt ut et innlegg om saken på Facebook. 

 

- Jeg er opprørt, men mest av alt sint hvis jeg skal være ærlig. Tessa er 12 år, og moren min var redd hun ikke ville overleve flyturen (til Canada, red.). Hun kom tilbake til Storbritannia i seks uker for at få orden på eiendelene sine, men mest for å finne et nytt hjem til Tess. Moren min var bekymret for Tess skulle være, og ønsket ikke å etterlate henne hos en fremmed, sier den 38-årige sønnen, Paul Edwardson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I følge han hadde moren kjent naboen gjennom ni år. Han sa til henne at han alltid hadde ønsket seg en hund. Da Paul Edwardson ringte til moren sin og fortalte hva som hadde skjedd med Tessa, begynte hun å gråte.  

- Naboen har på ingen måte vist noe anger. Det bør være mye hardere straff for denne type kriminalitet, mener sønnen. 

For øyeblikket leter South Yorkshire Pet Ambulance etter et nytt hjem til den gamle hunden.

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.