Detektiv er ikke i tvil: Her skal dere lete etter Maddie

10/04/2017 11:30

Anniken Hauge

112
En britisk privatdetektiv er overbevist om at Maddie McCann blir holdt fanget i en liten landsby nær hotellet hun forsvant fra.

Madeleine McCann er i live og holdes fanget i byen Algarve, som ligger langs kysten av Portugal. 

Så skråsikker lyder meldingen fra privatdetektiven Dave Edgar, som for tre år siden jobbet med det britiske politiet Scotland Yard, i et forsøk på å finne den forsvunnede britiske jenta. Det skriver britiske Daily Express.

- Det er mye som tilsier ar Madeleine fortsatt er i live og blir gjemt et sted. Det er utallige isolerte eiendommer nær Algarve hvor Madeleine kan være holdt fanget, sier Dave Edgar til avisen.  

Foreldrene Kate og Gerry McCann har lett forgjeves etter datteren deres i snart 10 år. Foto: Polfoto

Etterforskeren oppfordrer nå vitner til å stå frem i saken, så politiet kan få nye opplysninger om mulige gjerningsmenn som kanskje har kidnappet jenta.

Han er overbevist om at andre personer enn gjerningsmennene vet noe om den mystiske forsvinningen:

- I følge min erfaring er det naturlig at gjerningsmenn ofte betror seg til andre av forskjellige grunner, og derfor et det viktig at disse personene som vet noe nå står frem og snakker med myndighetene, sier den nå pensjonerte detektiv Dave Edgar.   

Da britisk politi gjenopptok saken i mai 2011, var den private etterforskeren med på å hjelpe politiet å samle spor i saken på foreldrenes vegne.

Dave Edgar forteller i et intervju at flere spor førte til isolerte bebyggelser utenfor den portogisiske feriebyen. De sporene ble samlet og overlevert til britiske myndigheter.

Den 3. mai 2017, altså om under en måned, er det 10 år siden den fireårige Madeleine McCann forsvant på en ferie i Portugal med sine to britiske foreldre. 

Siden den gang har det vært mange rettsaker vedrørende jentas forsvinning.

Foreldreparet kan bli nødt til å igangsette en privat etterforskning, når britisk politiet sannsynligvis legger ned etterforskningen senere i år. Foto: Polfoto

Nå i ettertid har foreldrene Gerry og Kate McCann tapt en kontroversiell rettsak i Portugal, om en bok skrevet av den portugisiske etterforskeren Goncalo Amaral. 

Amarals teori gikk ut på at foreldrene ved en ulykke tok livet av sin egen datter, og deretter prøvde å skjule forbrytelsen ved å finne opp en historie om at jenta hadde forsvunnet. Gerry og Kate McCann prøvde å stoppe publiseringen av boken, men tapte rettsaken.

Goncalo Amaral med boken sin 'The Truth of the Lie' - 'Sannheten om løgnen.' Foto: Polfoto

Foreldrene mente at det var snakk om bakvaskelse, men forbudet mot boken ble altså opphevet av portogisiske myndigheter. 

 

Ifølge den britiske avisen er det forsatt fire britiske politibetjenter som undersøker sporene om Madeleine McCanns forsvinning, og de har fått bevilget ekstra penger frem til høsten, hvor saken sannsynligvis blir skrinlagt. 

Hvis politiet gir opp saken, kan foreldrene se seg nødt til å igangsette en egen privat etterforskning, hvis de da ikke også selv gir opp å søke etter datteren sin.