Dødsulykken på E18: Siktede for syk for fengslingsmøte

11/01/2018 14:30

Anniken Hauge

112
21-åringen som er siktet for drap etter ulykken på E18, møtte i dag ikke opp i retten til fremstilling for varetektsfengsling.

Torsdag klokken 10.30 var det fengslingsmøte i Tønsberg tingrett. Den siktedet 21-åringen kunne ikke selv stille i retten da han ble fremstilt for varetektsfengsling i fire uker.

Det var natt til første nyttårsdag at de to bilene kolliderte på E18 ved Larvik. Den siktede 21-åringen kolliderte med bilen hvor det satt en familie på fem, med mor far og tre barn på henholdsvis fem og syv år, og en elleve måneder gammel baby.

Den 47 år gamle trebarnsfaren omkom som følge av kollisjonen, og 21-åringen ble først siktet for drap på 47-åringen. Da siktelsen ble utvidet, ble han også siktet for drapsforsøk på de tre barna som satt i bilen, og moren deres.

21-åringen er i tillegg siktet for uaktsom kjøring, kjøring i påvirket tilstand, brudd på skiltregler, kryssing av dobbelt sperrelinje og for å kjøre mot kjøreretningen på E18, skriver NRK

- Vår begrunnelse går på gjentakelsesfaren, allmennhetens oppfatning av og reaksjon dersom en ikke varetektsfengsler en som er siktet for en så alvorlig straffbar handling, og samfunnsvernet, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NRK.

Han forteller videre at planen var at siktede skulle skrives ut av sykehuset torsdag, men at sykehuset per i dag mener at han ikke er klar for det enda.

Siktedes forsvarer, advokat Søren Hellenes, sier også at hans klients helsetilstand er for dårlig til å være i et rettsmøte. Han understreker samtidig at en eventuell varetektsfengsling vil være en ytterligere belastning for sin klient.

- Han er i en veldig vanskelig situasjon og har det veldig vondt, og dette vil komme på toppen av det, sier han.

Den siktede 21-åringen erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen, og advokaten hans vil ikke si noe om hva 21-åringen selv har sagt om hva som skjedde natt til første nyttårsdag.

Bilist fikk isklump gjennom frontruta etter den ble kastet fra en bro i Oslo: Flere ungdommer fortsatte å kaste isklumper