Ektemannens dobbeltspill i Janne-saken får konsekvenser

14/01/2018 17:01

Anniken Hauge

112
Den siktede ektemannen får nå en utvidet siktelse mot seg.

Etter Janne Jemtlands ektemann kom med ny informasjon til politiet i forbindelse med vareteksstfengslingen fredag, satte politiet i gang en leteaksjon i Glomma lørdag.

Søndag sa politiet i en pressekonferanse at det høyst sannsynlig var liket av den 36 år gamle tobarnsmoren som ble funnet i Glomma. Endelig identifisering vil bli gjort under obduksjonen mandag.

- Vi har en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept, og den vil ligge til grunn for siktelsen, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under pressekonferansen søndag, skriver Ringsaker Blad.

Ektemannen meldte selv kona savnet 30. desember. Samtidig skal han i avhør ha tilstått at han har hatt en rolle da Janne Jemtland forsvant hjemmefra natten før. Det er blant annet denne informasjonen som ledet politiet til søket i Glomma lørdag. Politiet har i dag ingen andre mistenkte i saken.

Den siktede ektemannen ringte igjen til politiet 31. desember, med en ny bekymringsmelding til politiet, da leteaksjonen ikke ble igangsatt etter første anropet. Store ressurser ble satt inn i letingen etter Janne Jemtland og det ble noen dager senere funnet blodspor etter den savnede kvinnen to forskjellige steder. Ektemannen har hele tiden sagt at han ikke visste hvor kona ble av.

Politiet mener nå at det var han som drepte henne, og gjemte liket: 

- Det ligger i sakens natur at dette er overtredelse av straffelovens bestemmer om falsk forklaring, og det innebærer en utvidelse av siktelsen, sier politiadvokat Andre Lillehovde van der Eynden til Østlendingen.

Ektemannen er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Mandag vil han bli fremstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.