Far anklaget for å sette fyr på 3-årig datter: Hun var for pen

21/03/2017 11:15

Anniken Hauge

112
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En australsk familiefar er anklaget for å helt bensin over sin 3 år gamle datter og satt fyr på henne. Mannen har forklart at datteren var for pen.

Den australske faren Edward John Herbert skal i retten etter at han har helt bensin på sin treårige datter og satt fyr på henne.

Edward John Herbert sitter på anklagebenken i den australske høyesteretten, hvor han i tillegg til å sette fyr på datteren sin, også er anklaget for å ha helt bensin over sin andre 7 år gamle autistiske datter, skriver Daily Mail

Den uhyggelige episoden foregikk i august 2015 i utkanten av den australske byen Perth, og familiens nabo Stephanie Bochorsky hørte de høylytte kranglene:

Stephanie Bochorsky jobber som som politibetjent, men hadde fri den dagen. Derfor var hun vitne til episoden hvor hennes kvinnelige nabo kom styrtende ut av huset, og ropte at mannen hennes ville ‘sette fyr på barna’.

 

Da Stephanie Bochorsky gikk inn i nabohuset kunne hun straks lukt bensinen, og hun fante den treårige jenta brennende, hvor hun straks fikk slukket flammene med et teppe. 

I det annet rom så hun Edward John Herbert helle bensin over sin syvårige autistiske datter, hvor han angivelig skal ha sagt at han gjorde det fordi 'datteren var for pen'. 

Betjenten ba ham straks om å stoppe, men faren stod som forsteinet og så på, hvilket fikk betjenten til å ta begge barna under armene og løpe ut av huset. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Den treårige datteren ble forbrent på 13 prosent av kroppen, og har fått varige skader. Hun var i livsfare etter angrepet, men har kommet seg fysisk- selv om arrene gir henne et livsvarig minne. 

I retten forklarte Edward John Herberts kone at han hadde oppført seg rart de seneste dagene opp mot hendelsen, hvor han hadde snakket med seg selv og hatt store humørsvingninger. 

Dessuten hadde mannen et stort misbruk av hasj og alkohol, og i løpet av dagen hadde faren sagt til kona si at 'varulven kom til å komme klokken tolv'. Senere hadde han utbrutt: 'Nå er det nok, din kjerring. Nå dreper jeg deg'.  

Men i stedet for å gå etter kvinnen, begynte mannen altså å sette fyr på barna sine. 

 

En annen nabo kom også løpende mot huset med en brannslukker, etter at barna hadde blitt reddet. 

Han fant Edward John Herbert stående på kjøkkenet og drikke øl, og da naboen konfronterte ham, skrek han: 'Det er mine barn, så jeg gjør hva faen jeg vil med de'.

Deretter grep han en kniv og svingte med den etter naboen, som heldvigvis fikk overbemannet den gale familiefaren ved å slå ham med en brannslukker.  

Edward John Herbert har siden erkjent anklagene om drapsforsøg i retten, men han nekter seg skyldig i fem anklagepunkter med den begrunnelsen at han var mentalt ustabil på gjerningstidpunktet. 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.