Hun putter diskret fingeren ned i glasset sitt - når neglelakken endrer farge, innser hun det utenkelige

27/07/2020 10:49

Emma Sletta

112
Med en ny test kan du enkelt beskytte deg mot å bli forgiftet i utelivet. Alt du trenger å gjøre er å bruke en spesiell neglelakk som raskt kan avsløre om drikken inneholder stoffer.

Mens unge mennesker går på barer og klubber i nattelivet. Glade danser og fester hele natten, er det ofte andre i nattemiljøet med onde intensjoner. 

Det tar bare et kort øyeblikk av uoppmerksomhet før skumle typer gift-intetanende klubbgjester drikker, hvoretter de bevisstløse unge kvinnene – og i noen tilfeller menn – blir utsatt for seksuelle overgrep. 

Siden det ofte er unge kvinner som blir offer for slike forbrytelser i forbindelse med byturer og fester, bestemte fire unge studenter fra North Carolina State University i USA seg for å finne opp en smart test for å sjekke om det er noe annet en alkohol i drikken. 

Det kan tas av kvinner for å beskytte seg mot å bli forgiftet av uønskede medikamenter.

Oppfinnelsen kalles ‘Undercover Colors’ og er en klar neglelakk som påføres neglene som alle andre neglelakker, og kan også brukes av menn.

Neglelakken har den spesielle funksjonen at den reagerer og kan endre farge hvis den kommer i kontakt med bedøvelsesmidler som gjerningsmenn sniker ned i drinken.

Hvis du er i tvil, kan du bare diskret stikke en finger i drikken. Hvis den skifter farge, er det et tydelig tegn på at drikken er forgiftet. 

Neglelakken er ferdig utviklet og går under navnet Undercover Colors. 

Se videoen nedenunder, for å se neglelakken bli testet. 

 

Læs også:

Etter lang tids sykemelding: Kongehuset med nytt om kronprinsesse Mette-Marit Kronprinsesse Mette-Marit ble sykmeldt 13. september og så langt i to uker.
Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.