Hvis du finner en mynt fastklemt i bildøren skal du gjøre dette med en gang

28/07/2016 11:45

Anniken Hauge

112
Det virker kanskje harmløst hvis du ser en mynt sittende fast i håndtaket på bildøren din, men det er det ikke.

Har du opplevd å gå til bilen din og oppdage at det sitter en mynt fastklemt ved døren?

Man kunne fristes til å tro at det er noen barn som har moret seg med å leke, men det kan også være noe langt mer alvorlig.

Det amerikanske mediet Sun Gazing (link) skriver nemlig at en ny ”kreativ” trend sprer seg blant biltyver. Ved hjelp av en mynt som presses inn i bildøren, kan biltyvene komme inn i bilen din og ta verdigjenstander, eller stjele kjøretøyet.

Metoden går ut på at tyven stikker en mynt i dørhåndtaket på bilens passasjerside. Deretter venter tyven på at bilens eier dukker opp, for å følge etter vedkommende i bil. Når bileieren er hjemme eller stopper et annet sted, får ikke han/hun låst bildøren ettersom dørhåndtaket sitter fast, men det vet ikke vedkommende. Når bileieren går fra bilen, har tyven mulighet for å komme inn i bilen gjennom den ulåste døren.

Den gode nyheten er at det er enkelt å forhindre dette ”billige” trikset. Hvis du bare husker å sjekke alle bildørene dine for mynter, før du setter deg inn i bilen din.  Og hvis du støter på en mynt så er det bare å fjerne den, også har du sannsynlig satt en stopper for tyvens planer.

Dessuten er det en gode ide å informere politiet om saken, hvis du skulle bli utsatt for mynttrikset – ikke minst hvis det skulle være noen som kjører etter deg til hjemmet ditt.