Kvinnelig rytter død etter trafikkulykke

25/12/2020 14:20

Emma Sletta

112
En kvinne som ble påkjørt av en bil onsdag ettermiddag, er død, torsdag. Etter at hesten hennes ble forskrekket og hoppet ut foran en bil.

Torsdag døde en 43 år gammel kvinne som følge av skader hun pådro seg da hun var en del av en trafikkulykke på Fyn onsdag ettermiddag. Skeiver Fyns Politi på Twitter.

Kvinnen ble påkjørt av en bil klokken 13.10 onsdag mens hun ridde. Kollisjonen fant sted på Strandvejen nær Vejstrup, som ligger nordøst for Svendborg. Pårørende til den 43 år gamle kvinnen er informert.

Ifølge regionale medier fyens.dk kvinnen ute og red med en 40 år gammel venn da ulykken skjedde. De to rytterne og hestene deres var på vei til stranden og kræsjet i autoværnet.

Da en bilist, som husket å bremse ned og trekke godt til siden, kjørte rundt dem, ble den 43 år gamle kvinnens hest angivelig skremt av noe. Det fikk den til å hoppe rett ut foran bilen, som kjørte forbi dem.

Han følger med. Han bremser ned og trekker seg ut, men når han er ved siden av 40-åringen som rir på baksiden, blir den 43 år gamle kvinnens hest redd for noe. Og så gjør det et sprang rett ut foran bilisten, som ikke har en sjanse til å unngå å treffe hesten og rytteren," Christian Billesø, politikommissær ved Fyn Police,fortalte Fyens.dk.

Den hardt skadde kvinnen ble senere fraktet til sykehus hvor de forsøkte å redde livet hennes. Dessverre ble hennes liv ikke reddet.

Fyens.dk skriver også at hesten led så mye skade i den alvorlige ulykken at livet ikke ble reddet. Det ble drept kort tid etter ulykken da en såkalt veterinær anså det som det beste alternativet.

Politiet har også gjennomført en rekke henvendelser på åstedet, men som nå er avsluttet.