NÅ: Anklagen i saken mot Peter Madsen offentliggjort

23/01/2018 13:30

Anniken Hauge

112
Peter Madsens forsvarsadvokat kaller politiets seneste opplysninger for 'direkte feil'.
Peter Madsens forsvarsadvokat kaller politiets seneste opplysninger for 'direkte feil'.
Anklagen i saken mot Peter Madsen er nettopp blitt offentliggjort. Han er tiltalt for å ha mishandlet og drept Kim Wall - og planlagt det nøye.

Jakob Buch-Jepsen, som er spesialanklager i rettsaken mot Peter Madsen, avslørte noe av anklagen mot den drapstiltalte ubåteieren i forrige uke.

Nå er hele anklagen blitt frigitt til pressen i sin fulle lengde, og i den fremgår det at 47-åringen anklages for å ha planlagt drapet på den 30 år gamle journalisten Kim Wall ned til minste detalj. 

Det skriver danske Ekstra Bladet.

I anklagen utdypes det at Peter Madsen medbrakte en sag, en kniv, tilspissede skruetrekkere, stropper, strips og rør augustdagen i 2017 da han hadde avtalte med Kim Wall at de skulle møtes ombord på ubåten hans.

I tillegg fremgår det av anklagen at Peter Madsen mishandlet Kim Wall ombord på ubåten, ved at slå, stikke og snitte hende mens hun var i live, hvorpå han tok livet av henne og parterte liket som han senere kvittet seg med i Køge Bugt. 

Peter Madsen sitter varetektsfengslet i Vestre Fengsel. 

Dødsårsaken er fortsatt ukjent, men Jakob Buch-Jepsen fra Advokatur for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi, fortalte på pressemøtet i forrige uke at det ut fra rettsmedisinske undersøkelser tyder på at Kim Wall døde av at hun ble skåret over halsen på eller kvelt.

I anklagen fremgår det også at Peter Madsen er tiltalt for 'annet seksuelt forhold enn samleie' ved å ha bundet og mishandlet Kim Wall og deretter stukket og snittet hende ti ganger på yttersiden av kjønnsdelene hennes og fire ganger inne i vagina med kniv eller skruetrekker.

Peter Madsen erkjenner partering, men nekter fortsatt for drap samt anklagen om annet seksuelt forhold enn samleie.

Rettpsykiatrisk Klinikk i København vurderer at Peter Madsen er egnet til straff og kan idømmes forvaring hvis han kjennes skyldig. 

Rettslegerådet vurderer at Peter Madsens personlighet gjør at det kan bli påkrevd at han idømmes forvaring, da det er 'en vesentlig og nærliggende fare for at han kan utgjøre en fare for andres liv og helse og velferd'. 

Rettsaken begynner 8. mars 2018.