NÅ: Politiet i Hønefoss etterforsker nettovergrep mot unge jenter

08/09/2017 16:15

Anniken Hauge

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Så langt har politiet identifisert 27 jenter som har vært i kontakt med en mannlig overgriper på nett. Noen av jentene er så unge som 12 år.

Saken startet i februar i år, da det kom inn flere anmeldelser til politiet om unge jenter som hadde blitt utsatt for nettovergrep. Likevel hevder politiet at saken har pågått over flere år.

Politiet i Hønefoss sitter på bildemateriale som viser at det er ytterligere 41 jenter som de mener kan klassifiseres som fornærmet i saken. I tillegg finnes det ytterligere 54 jenter, men her er det større usikkerhet omkring straffbarhet. 

Det skriver Ringerikes Blad.

Politiet ønsker nå at jenter som kan ha vært ofre for nettovergrep fra denne mannen om å melde seg. De identifiserte jentene er fra 12 til 18 år gamle. 

Hønefoss-politet opplyser at mannen ble varetektsfengslet i juni i år, og sitter fortsatt i fengsel på grunn av gjentakelsesfare. 

Slik har han kommet i kontakt med jentene
De aktuelle overgrepene har hovesakelig skjedd via nettsiden 'Omegle', men det kan også ha foregått på lignende nettsteder. Politiet i Hønefoss opplyser at 'Omegle' er en chat-rulett tjeneste der jenter og gutter over 13 år kan chatte med folk man ikke kjenner, en-til-en.

Politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Hildegunn Teigen, forteller til Ringerikes Blad at det er tatt ut siktelse mot mannen, men foreløpig ikke for alle forholdene da noen av jentene er over 16 år.

Mannen skal ha tvunget jentene til å kle av seg foran kamera, og han har også utvist krenkende atferd overfor noen av dem. Hilgeunn Teigen forteller at dette er den største saken når det gjelder nettovergrep i Sør-Øst politidistrikt, og de ber derfor at jenter som kan være involvert om å melde fra til politiet.

- Det har vært litt av et puslespill, forteller Teigen til Romerikes Blad.

Politiet ber nå alle foreldre være ekstra oppmerksomme på barnas atferd på nett, og sikre bilder via skjermdump som kan brukes som bevis, hvis man mistenker at det foregår noe ulovlig.

Se video øverst i artikkelen hvor politiet forteller mer om nettsiden 'Omegle' og gir råd til hva man gjøre dersom man blir utnyttet på nett.

Les også: Pass på: Derfor må du aldri sove når flyet lander eller letter