Peter Madsen i retten: Jeg har hatt sex i ubåten

05/09/2017 16:30

Anniken Hauge

112
Tirsdag ble drapssiktede Peter Madsens forklaring fra grunnlovsforhøret lest opp i Københavns Byret. Han har dessuten besvart en rekke spørsmål om sine seksuelle preferanser.

Peter Madsen, som er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall, er med i det danske S/M-miljøet. 

Det bekreftet han i Københavns Byret, som tirsdag skal ta stilling til om han fortsatt skal være varetektsfengslet i saken.

Det skriver blant andre de danske avisene Ekstra Bladet og BT, som tirsdag er til stede i Københavns Byret for å dekke den oppsiktsvekkende saken.

I den forbindelse leste spesialanklager Jakob Buch-Jepsen Peter Madsens opp forklaringen fra grunnlovsforhøret. En forklaring som Peter Madsen i dag bekreftet at han står 100 prosent inne for.

Jakob Buch-Jepsen hadde dessuten flere spørsmål til Peter Madsen vedrørende seksuelle lyster. Peter Madsen erkjente at han og kona har et åpent forhold. Peter Madsen har forklart at han har kjent kona si siden 2010 og ikke har noen barn.

Videre erkjente Peter Madsen altså at han tidligere har vært en del av det danske sadomasochistiske fetisj-miljøet.

- Det har jeg vært. Jeg er et menneske som interesserer meg for alle erotikkens mangfoldigheter. Og jeg har vært på en del sex-fester kalt Kinky Salon.

Peter Madsen ble dessuten spurt om han interesserer seg for kvelningssex:

- Det eneste er at jeg har sagt til en elskerinne at hun skulle holde pusten i forbindelse med et rollespill. Det er det nærmeste jeg har vært i forhold til det, sier Peter Madsen ifølge Ekstra Bladet.

Kim Wall. Foto: Polfoto

Peter Madsen bekrefter ytterlige ifølge Ekstra Bladet at han tidligere har hatt sex med kvinner i ubåten. I et tilfelle med kona si. Og så fortalte Peter Madsen at han har hatt Nautilus som husbåt, og i den perioden hadde en kjæreste som han har hatt sex med i ubåten. Det har ifølge Peter Madsen også vært andre kvinner han har hatt sex med. Han beskriver det selv som kjærlig, erotisk samvær.

Jakob Buch-Jepsen spurte dessuten om Peter Madsen hadde spesielle seksuelle behov på tidspunktet rundt Kim Walls død. 

- Ikke utover hvordan jeg vanligvis har det. Det var ikke noe unikt rundt den perioden, kom det ifølge Ekstra Bladet fra Peter Madsen.

Foto: Polfoto/Kenneth Meyer

Peter Madsen hevder at hans relasjon til Kim Wall utelukkende var av profesjonell karakter. Avtalen var at den svenske journalisten skulle intervjue ham, hvilket var det eneste.

Peter Madsen avviser at han hadde møtt Kim Wall før turen deres på ubåten den 10. august. Han sier at han ikke har noen erindring om at han har setr henne før.

Peter Madsen nekter seg skyldig i å ha forvoldt Kim Walls død. Han forklarte i Københavns Byret at den svenske kvinnen mistet livet ombord på ubåten Nautilus, fordi hun fikk en tung luke i hodet.

- Det er en luke til ubåten som veier cirka 70 kilo. Han krøp opp, men luken faller ned på Kim Wall. Hun faller ned. Hun har slått hodet. Hun har fått et åpnet kraniebrudd. Hun har kramper, men etter litt stopper de. Hun må være død, tenkte Peter Madsen ifølge BT.

Peter Madsens forklaring i retten: Slik døde Kim Wall