Politiet gjør rystende oppdagelse: Familie på fem funnet døde

30/08/2016 11:45

Anniken Hauge

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Faren knivstakk sin kone og tre barn til døde, før han tok livet av seg selv.

En familietragedie har mandag rystet byen Balleyjamesduff i Co Cavan i det nordlige Irland. Her fant nemlig politiet en familie på fem drept av knivstikk i deres hjem.

Politiet ble kalt ut til huset da pårørende ikke fikk kontakt med familien. Og det var et rystende syn som møtte ordensmakten. Det skriver The Telegraph.

For da de entrer husets første etasje, finner politiet først ektemannen Alan Hawe, som er skolelærer, og hans kone Cladagh døde. 

Betjentene skyndte seg deretter opp i husets andre etasje, hvor de ble møtt av synet av familiens tre sønner som også var drept. Liam på 13 år, Niall på 11 år og seksårige Ryan.

På tross av de uhyggelige funnene forteller politikommissæren at man ikke leter etter en drapsmann i forbindelse med drapene.

Det menes nemlig at det er snakk om en familietragedie, hvor faren etter å ha drept familien sin har begått selvmord.

Det er tilsynelatende ikke brukt skytevåpen men kniv i forbindelse med de tragiske drapene.

- Vi mener at svaret er inne i huset, og at det mest sannsynlige scenarioet er at en av personene har tatt de andres liv, sa politikommisær John O'Disscoll på en pressekonferanse mandag, i følge The Telegraph.

Politiet er nå i gang med tekniske undersøkelser av hendelsesforløpet i huset, hvor obduksjon av samtlige lik skal gi et endelig svar på årsaken til dødsfallene.

Familien hadde søndag vært samlet med lokalsamfunnet, og da hadde ingen noen mistanke om den tragedien som skulle ramme familien dagen etter.

Derfor er også politiet på bar bakke i forhold til et egentlig motiv til hvorfor faren har tatt livet av hele familien.

Den lokale skolen hvor Alan Hawe jobbet og alle barna deres gikk, har etter drapene utsendt en uttalelse hvor elever og kollegaer uttrykker deres sjokk.

- Det er en forferdelig tragedie for familien, skolen vår og samfunnet vårt. Vi er dypt rystet over denne episoden. Vår medfølelse og tanker går til den berørte familien og venner, står det i uttalelsen.