Politiet: Her ble Janne drept

19/01/2018 13:15

Anniken Hauge

112
Politiet mener at Janne Jemtland ble drept i sitt eget hjem.

De seneste dagene har politiet gjort omfattende undersøkelser i forbindelse med drapet på tobarnsmoren Janne Jemtland.

Eiendommen hvor Janne bodde med ektemannen og de to barna er i dag ferdig undersøkt, og det blir nå ansett som selve åstedet, forteller politiet i en pressekonferanse på Hamar politihus fredag.

- Det var her Janne Jemtland ble drept, slik vi ser det, sier politiadvokat André van der Eynden på pressekonferansen.

Det melder VG.

Ektemannen (46) ble fredag pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin egen kone, etter politiet gjorde et sentralt funn utendørs som gjorde at de mener det er skjellig grunn til å mistenke at ektemannen har drept tobarnsmoren. 

Ettersom ektemannen kom med ny informasjon til politiet i forbindelse med vareteksstfengslingen fredag, ble siktelsen ble utvidet til også å gjelde falsk forklaring i forbindelse med Jannes forsvinning natt til 29 desember. 

Hans forklaring gjorde at politiet lørdag morgen søkte etter Janne Jemtland i Glomma ved Eid bru.

Etter funn av en person i elva, ble det tirsdag bekreftet av den foreløpige obduksjonsrapporten at det personen var identifisert som Janne Jemtland. 

Ektemannen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, og med full isolasjon i de to første ukene.

Politiet forteller at den siktede ektemannen har vært villig til å forklare seg, men de har så langt ikke opplyst hva dødsårsaken er.

Ifølge VG har politiet en teori om hvordan ektemannen skal ha drept tobarnsmoren, men de ønsker ikke å kommentere noe rundt dette – heller ikke om de har funnet noe motiv for drapet.

Ektemannen erkjenner fortsatt ikke straffeskyld for drap, men han knytter seg til den situasjonen hvor Janne Jemtland døde.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.