Politiet: Hva du skal gjøre hvis du ser en varm bil med en hund eller et barn i

02/11/2020 09:51

Emma Sletta

112
Ikke alle har forstått budskapet om at du ikke etterlater levende vesener i varme biler. Her er hva du skal gjøre hvis du ser det skje.

Etter nylige tilfeller av at sjåfører glemmer eller forlater sine dyr eller barn i bilen, svensk politi tilbyr noen råd om hva du skal gjøre hvis du ser en bil med en forlatt, levende skapning i.

Det første du bør sørge for er at eieren ikke er i umiddelbar nærhet av bilen. Hvis du er på et supermarked, kan det være lurt å spørre eieren over en intercom eller alliere deg med noen som kan gjøre dette mens du er ansvarlig for følgende elementer politiet gjør:

1) Sjekk om en av dørene i bilen er åpen.

2) Kontakt politiet på 114 - muligens 112 hvis problemet haster.

3) Bilens registreringsnummer.

4) Merk tid - muligens hvor lenge du vurderer, barnet / dyret har vært låst opp og hvilken tid det var da du så det forlatte barnet / dyret for første gang.

5) Legg merke til hvordan ventilasjon og lufttilførsel er - for eksempel er det et vindu åpent noen steder?

6) Bare bryte vinduet i nødstilfeller. Dette betyr at barnet/dyret må være i fare for helse eller i direkte fare for liv.

Til ovennevnte kan legges til: Pass på at barnet / dyret får væske umiddelbart etter at den kommer ut av bilen og er "kjølt" på andre måter.