Politiet: Nytt alarmerende spor i forsvinningssaken

06/01/2018 14:45

Anniken Hauge

112
Den norske småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant sporløst noen dager før nyttår. Nå har saken om den savnede kvinnen tatt en ny vending, etter politiet har funnet et alarmerende spor.

Politiet gikk tidligere ut med bilde og fullt navn på den 36-årige kvinnen som forsvant sporløst i Brumunddal natt til 29. desember 2017.

Natt til fredag meldte politiet at de hadde funnet blodet hennes langs en vei, skriver VG.

Funnet av Janne Jemtlands blod betyr at politiet nå anser forsvinningen som en kriminalsak, opplyser politet.

- Politiet har fått resultatet fra analysen fra Oslo universitetssykehus som viser at blodet som ble funnet ved Fagerlundvegen i Brumunddal tilhører savnede Janne Jemtland, heter et i en pressemelding fra politiet.

Blodet ble funnet etter en henvendelse far en person som var ute på tur i nærheten av funnstedet. Ifølge VG tror polotoet at blodet sammer fra den natten Janne Jemtland forsvant.

Basert på funnet av blodet hennes tror politiet nå at det er skjedd noe kriminelt med den savnede kvinnen. Derfor har de nå valgt å igangsette ytterligere undersøkelser, blant annet en utvidet ettersøkning.

En av politiets teorier er at Janne Jemtland er blitt påkjørt av en bil, fordi blodet hennes ble funnet i veikanten.

- Det er naturlig å mistenke at det er noe som har tilstøtt henne. Nå skifter saken fokus og vi står overfor en kriminalsak, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til VG

De siste sporene etter den 36 år gamle kvinnern, er fra mobilen hennes som ble registrert i sentrum av Brumunddal klokken 05.50 29. desember.

Janne Jemtland ble sist sett ved sitt eget hjem rundt halvannen kilometer sentrum av Brumunddal rundt klokken 02.00 natten til 29. desember. Politiet etterlyser vitner som kan ha sett henne etter dette.