Politimann hånte veltet syklist i nødsamtale: 'Vi får håpe du blir funnet før vinteren'

06/11/2016 10:15

Anniken Hauge

112
En mann med Parkinsons sykdom lå hjelpeløs i 42 timer i en skog, etter at han hadde veltet på sykkelen sin. Politimannen som mottok alarmtelefonen blir nå kritisert.

- Det er jo ikke en taxi-bedrift vi driver her.

Slik lød responsen tilbake en veltet syklist, som ikke selv klarte å reise seg opp igjen på grund av bevegelsessykdommen Parkinsons, etter at han hadde veltet på sykkel i en dansk skog. Det skriver danske BT

Mannen ringte 112 og forklart at han ikke klarte å reise seg opp, men politimannen i den andre enden tok på ingen måte saken alvorlig.

- Nei, det kan jeg ikke hjelpe deg med gitt. Vi får bare satse på at du blir hentet før vinteren kanskje, svarte politimannen blant annet.

 

Hele samtalen ble tatt opp, og Politianklagemyndigheten har nå gitt en 'smekk' til politimannen for den arrogante oppførselen hans. 

Samtalen med den veltede syklisten ble avbrutt, og mannen lå deretter hjelpeløs i 42 timer, før ha til slutt ble funnet av en tilfeldig forbipasserende.

Ifølge Politiklagemyndigheten skulle det ha vært igangsatt en redningsinnsats, og betjentens reaksjon i saken blir kalt 'særdeles beklagelig'. 

BT skriver at den aktuelle politimannen ble innstilt til en advarsel av hans tilhørende politistasjon, og Rikspolitiet har valgt å følge innstillingen.

Saken er offentliggjort i oversikten over politiets disiplinærsaker 2015.