Unge sprer skrekk: Sparker pinnsvin til døde og spidder dem

08/06/2017 10:30

Ida Veiden Brakstad

112
En gruppe unges grusomme behandling av flere pinnsvin vekker sinne og bekymring på sosiale medier. Et oppslag på Facebook viser de unges mishandling av dyrene. Advarsel: Sterke bilder!

Akkurat nå herjer en gruppe unge mennesker, og de går etter spesielt ét lite dyr som kommer fram i skumringen. 

De små pinnsvinene med deres piggete rygger har blitt det siste offer i flere stygge og grove saker om dyremishandling i Sverige. I forgårs ettermiddag oppdaget en billist en gruppe på seks unge gutter som sparket i hjel et forsvarsløst pinnsvin midt på gaten. 

Etter at de hadde drept dyret med utallige spark, flådde de dyret og spiddet det på en pinne. Etterpå tok de bilder av ugjerningen, skriver Expressen.

Dette er andre gang på kort tid at grov mishandling av pinnsvin finner sted i Sverige. 

I slutten av mai kunne svenske Frederik Odebring trist konstatere at ukjente gjerningsmenn hadde vært på spill i sentrum av byen Väsby som ligger 320 kilometer nord for Vimmerby, like utenfor Stockholm. 

- I morges fant vi de sørgelige restene av et pinnsvin som hadde blitt brukt som fotball, skriver den frustrerte svensken i et oppslag på Facebook. 

På Frederik Odebrings bilder kan man tydelig se hvordan ett av pinnsvinene har blitt knust med en brostein, mens det andre har blitt flådd og spiddet på en pinne. 

Oppslaget har i skrivende stund fått over 1.000 reaksjoner og blitt delt mer enn 450 ganger på sosiale medier, og den svenske avisen mitti.se har fått bedrektelse på at bildene viser dyremishandling og døde pinnsvin. 

- Det er helt sikkert et pinnsvin, og det er veldig ubehagelig og tragisk, sier Didrik Vonhaenacker som er biolog ved Sveriges Naturhistoriske Riksmuseum til Mitti.se.

Dessuten påpeker han at pinnsvin er fredet i Sverige, og at det er strengt forbudt å fange eller drepe dem. 

Nedenfor kan du se Frederik Odebrings oppslag - vi advarer imidlertid om sterke bilder.