Video tegner tydelig bilde av 33-årigen: "Han holdt seg i bakgrunnen"

30/04/2024 17:00

Emma

112
Foto: Privat
Foto: Privat
Etter skremmende tiltaler kommer det frem tidligere ukjente videoer av den tiltalte i saken mot Emilie Meng og den 13 år gamle jenta.

Han står i periferien av gruppen som har samlet seg rundt brudgommen. Han har skulderen til. Ser inn mens brudgommen beveger seg mot ham. Han trekker seg tilbake. Går litt bort og retter på vesten, mens et smil raskt passerer ansiktet hans.

Så snur han seg mot gruppen igjen. Ser på det på litt avstand.

"Han vil være med, men gjør det fortsatt ikke..." forteller en av Korsørmandens bekjente om hendelsen, som fant sted i et bryllup i 2019.

Og ifølge kilden gir det et godt bilde av hvem korsfarermannen er.

En mann som prøver å gli inn, men som egentlig trives best i bakgrunnen.

– Han ville ikke gjøre seg bemerket. Han holdt seg i bakgrunnen og bare var der. Når du hadde vært sammen med ham, ville du ikke ha lagt merke til at han hadde vært der.

Bad aldri opp til dans

En lang rekke kilder nær den 33 år gamle mannen har hele tiden fortalt hvordan han holdt seg veldig for seg selv, var stille og litt prippen, og nå kan B.T. ta med levende bilder som ifølge en kvinnelig bekjent taler til nettopp den beskrivelsen.

For henne er det tydelig å se at han virker ukomfortabel i situasjonen på bryllupsfesten.

– Det var sånn når du var i byen med ham. Han var stille og bare satt og så ut på andre som festet og danset.

– Han holdt seg i bakgrunnen, og han var aldri den som tilbød dans. Han satte aldri ting i bevegelse i sosiale sammenhenger, sier hun.

Velfungerende

Både den kvinnelige bekjente og andre kilder B.T. har snakket med understreker at det ikke var noe uvanlig eller oppsiktsvekkende ved 33-åringens oppførsel.

Og absolutt ingenting som ga dem grunn til å tro at han hadde en så mørk side som den påtalemyndigheten ved Sørsjælland og Lolland-Falster-politiet beskriver i tiltalen som nå er reist mot ham.

Faktisk virket han velfungerende.

Han hadde kontroll, var interessert i poker og fotball, hadde både jobb og eget hjem, som han holdt nesten klinisk rent.

– Det var alltid rent og ryddig. Jeg kan ikke huske at det noen gang har vært rot på kjøkkenbordet. Det var aldri oppvask eller ikke støvsuging, men mange føler det slik.

Han hadde også venner. Guttevenner.

Den kvinnelige bekjente husker ikke at han i årene hun har kjent ham, noen gang har hatt nære kjærester eller datert kvinner.

Men hun la heller ikke merke til at han skulle ha hatt et bemerkelsesverdig forhold til det motsatte kjønn.

"Når du var en-mot-en med ham, kunne han lett uttrykke sine meninger og delta i forskjellige samtaler, men så snart det var seks eller flere personer, klappet han som en østers."

– Han bare var der og hørte på hva vi andre sa.

– Det var ikke sånn at han var sjenert med vennegjengen. Det var i større sammenhenger, og om det var i selskap med folk han ikke kjente. Det var ikke det at han ikke kunne spøke når han hadde noe å drikke, sier den kvinnelige bekjente.

Sjokkert over anklager

I likhet med de andre som har inngående kjennskap til 33-åringen, er hun sjokkert over saken. Over grusomhetene han er anklaget for. Og som han i stor grad nekter straffskyld for.

Drapet på Emilie Meng ble begått i 2016 og dermed før hun ble kjent med korsfarermannen.

Men både angrepet på internateleven i Sorø og kidnappingen av den 13 år gamle jenta fra Kirkerup har skjedd etterpå.

– Du kunne ikke føle noe på ham. Det var ingenting. Ingen tegn, sier hun.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.