Viktig nytt spor i Maddie-saken fører etterforskere til Øst-Europa

06/11/2017 10:45

Anniken Hauge

112
Foto: Polfoto/AP
Foto: Polfoto/AP
Etterforskere har funnet et nytt spor i saken om 4-åringens forvinning i 2007.

Britisk politi har enda ikke gitt opp å løse mysteriet om fireårige Madeleine McCanns forsvinning, som ble en internasjonal nyhetshistorie i 2007. 

Den fireårige jenta forsvant som dugg for solen da hun var på ferie med foreldrene sine i Praia da Luz i Portugal, og nå 10 år senere leter politiet fortsatt etter jenta. 

Et nytt spor i saken har nå fått politiet til å dra til Bulgaria, skriver The Sun.

Politiet vil gjerne i kontakt med en kvinne som var kledd i lilla, og hvis nå avdøde mann jobbet som hushjelp i leilighetene da Madeleine McCann forsvant i 2007. 

Mannen var dømt for pedofili, og derfor kan kvinnen nå vise seg å ha avgjørende informasjon som politiet kan få nytte av.

Lokale folk hadde merket seg paret og særlig kvinnen kledd i lilla, i nærheten av McCanns ferieleilighed. De meldte senere ifra til det lokale politiet, men sporet ble ikke fulgt opp før politi fra engelske Scotland Yard gjennomgikk og endevendte politirapportene. 

Foreldrene har lovet at de aldri kommer til å slutte og lete etter datteren sin. Foto: Polfoto/Sang Tan

Paret forsvant fra området samtidig som Madeleine McCanns forsvinning, og selv om at det ikke er noe som tyder på at de har vært involvert, så vil politiet gjerne få tak i kvinnen.

- Det er ikke noe som tyder på at de har gjort det, men vi vil gjerne utelukke dem fra etterforskningen, sier en anonym kilde til The Sun.

Foreldrene hadde gått for å spise på en restaurant i nærheten, og oppdaget senere at datteren deres, Madeleine McCann, hadde forsvunnet fra ferieleiligheten de bodde i. Siden har både portugisisk og britisk politi ettersøkt jente, men inntil videre uten hell.