Forside LIVSSTIL Bruker du tørkepapir når du steker bacon? Dette må du...

Bruker du tørkepapir når du steker bacon? Dette må du være oppmerksom på

Bruker du tørkepapir når du steker bacon? Dette må du være oppmerksom på
Foto: Shutterstock

Det spiller en rolle hva slags papirhåndkle som brukes i forbindelse med matlaging.

Akkurat nå leser andre

«Visste du at f.eks. kan resirkulert papir inneholde uønskede kjemiske stoffer, som kan spre seg til spesielt fet mat?»

Det står det i et Facebook-innlegg fra det danske Veterinær- og Fødevarestyrelsen.

Det spiller ingen rolle hva slags papirhåndkle som brukes i forbindelse med matlaging, opplyser etaten.

«Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen at man alltid bruker papirhåndklær som er beregnet på å komme i kontakt med matvarer når man f.eks. bruk den til å suge opp fett når du steker bacon eller sopp.»

Forbrukere oppfordres til å se etter glass og gaffelsymbolet eller Svanemerket på produktene.

I samme slengen opplyser Fødevarestyrelsen at avispapir heller ikke er ment å komme i kontakt med matvarer.

«Avis bør derfor ikke brukes til tørking av f.eks. sopp, fisk og pommes frites eller fisk i «bakken brann» med våt avis.»

Ønsker du å unngå uønsket kjemi i maten, har Fødevarestyrelsen laget en veileder som gir svar på hvordan de ulike materialene skal behandles.

Det er for eksempel en dum idé å oppbevare mat i åpne bokser. Når boksen åpnes brytes lakken, og det kan oppstå kontakt mellom maten og metallene i boksen, f.eks. tinn.

Når oksygen kommer inn i en boks, kan tinn fra boksen oksidere og slippes ut fra boksen til maten.

Innholdet av tinn i hermetikk øker derfor når boksen åpnes. Tinnforurensning til mat er ikke nødvendigvis et helseproblem, men det kan gi smak, sier Fødevarestyrelsen.

Rester må derfor tas ut av dunken og oppbevares i en annen egnet beholder.

Les også

Ads by MGDK