Dette skjer med kroppen din hvis du ikke dusjer på bare to dager

23/06/2023 21:05

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Denne kunnskapen kommer sannsynligvis som en overraskelse på de fleste.

Mange mennesker kan ikke fungere uten deres daglige dusj. Og det krever en "nødsituasjon" – for eksempel en overlevelsestur eller alvorlig sykdom (f.eks. mannlig influensa) – for at turen i dusjen skal utsettes for en dag eller to. Men hva skjer egentlig med kroppen hvis du utsetter turen i dusjen en dag eller to?

Hvis du hopper over turen i dusjen i to dager, vil det ikke skje noe livstruende, men du bør nok ikke forvente å få like mange julekort som du vanligvis gjør, skriver den britiske avisen The Mirror.

Saken er at vi mennesker har ca 1000 bakterier og 40 typer sopp på/i kroppen. Utrolig nok hjelper disse bakteriene og soppene oss med å holde oss rene hvis vi sørger for å vaske oss daglig.

Men hvis du hopper over turen i dusjen i to dager, begynner bakteriene å herje, for eksempel hvis du gnir deg i øynene eller klør deg i nesen, risikerer du å bli syk, skriver The Mirror.

Uten turen under dusjen blir du ikke kvitt kroppens naturlige lag med fett og salt, og det kan bli en stinkende runde fordi gassene fra bakteriene bruker kroppsproteiner og fettsyrer.

Disse uønskede gassene kan gjøre at du er innehaver av opptil 30 stygge lukter.