Forside LIVSSTIL Du har hakket løk feil hele livet: Slik unngår du...

Du har hakket løk feil hele livet: Slik unngår du at øynene løper

Emma Emma
Du har hakket løk feil hele livet: Slik unngår du at øynene løper
Foto: Shutterstock.com

Er du lei av rennende øyne når du hakker løk? Da bør du lese videre her.

Akkurat nå leser andre

De fleste gjenkjenner at øynene deres begynner å vanne når de hakker løk. Dette kan være en utfordring, spesielt hvis du ofte må bruke løk i maten.

Det ville være mye lettere hvis du kunne hogge det uten at tårer velter opp – og det viser seg at du kan.

De fleste av oss kjenner ham fra en lang liste med matprogrammer, nemlig den – noen ganger – vokale stjernekokken, Gordon Ramsey.

I en video på Youtube viser han hvordan man enkelt og enkelt kan hakke løk uten å renne tårer.

Det viser seg at mange av oss ofte gjør feilen ved å kutte av de to sidene av hvor roten sitter. Dette bør unngås, for faktisk er det der at saften som får øynene til å løpe kommer fra.

Unngå å kutte av roten

Du bør derfor kutte løken i to slik at den deles i to halvdeler på langs – i stedet for å kutte av «endene» (røtter, red.)

Da bruker du tre fingre, hvor fronten «fører» kniven slik at du også unngår å kutte fingrene.

Skjær først løken i tynne kutt i en retning, hvorpå du «samler» løken og skjærer i midten av løken. Etter det kan du hogge det i små biter.

Du kan se hele trikset i videoen under, der Gordon Ramsey viser hvordan man raskt, enkelt og ikke minst tårefritt, hakker en løk.

Click here to display external content from iFrames except Google Ads recommended by the editors. You can always enable and disable third-party content.
You agree to display external third-party content. It is possible, that personal data will be send to the provider of the content and other third-party services.

Les også

Ads by MGDK