Saftige cookies kommer i mange varianter. Denne er helt uimotståelig.
Akkurat nå leser andre
Cookies kommer i mange versjoner, men denne uimotståelige ostekake-cookies kan fort bli en tradisjon!
Ved å kombinere myk kjeksdeig, et kremet ostekakefyll og et dryss kanel-sukker, er disse kjeksene den perfekte godbiten til julen.
Tenk churros, men i kakeform!
Les også
Ingredienser til 6 store kaker:
Til deigen:
-
½ kopp (1 stav) smør
-
½ kopp brunt sukker
-
3 ss hvitt sukker
-
1 stort egg (romtemperatur)
-
½ ts vaniljeekstrakt
-
1 ¼ kopp mel
-
½ ts bakepulver
-
½ ts kanel
-
¼ teskje salt
For ostekakefyllet:
-
3 oz kremost (romtemperatur)
-
1 ½ ss sukker
-
¼ ts vaniljeekstrakt
For kanel-sukkerblandingen:
-
½ kopp sukker
-
4 ts kanel
Valgfri:
-
Karamellsaus til servering
Slik gjør du:
-
Lag ostekakefyllet:
I en bolle blander du kremost, sukker og vanilje til en jevn masse. Slipp blandingen i seks like store klatter på et stykke bakepapir og frys i 45 minutter. -
Brun smøret:
Del smøret i terninger og smelt det i en kjele på middels varme, rør hele tiden til det blir gyllent og lukter nøtteaktig. Hell i en bolle og la den avkjøles til den fortsatt er flytende, men ikke lenger varm. -
Forvarm ovnen:
Sett ovnen til 350°F (175°C). -
Forbered deigen:
Pisk det brunede smøret med begge sukkerene i en stor bolle. Tilsett egget og vaniljeekstraktet, og bland deretter inn de resterende tørre ingrediensene – mel, bakepulver, kanel og salt.
Hvis deigen føles klissete, avkjøl den i kjøleskapet i ca 15 minutter.
-
Sett sammen kakene:
Del deigen i 6 deler og flat dem ut til sirkler. Plasser et frossen ostekakefyll i midten av hver, og pakk deretter deigen rundt fyllet for å omslutte det helt. -
Dekk deigballene:
Bland kanel-sukkerblandingen i en bolle. Rull deigkulene i halvparten av blandingen, dekk dem godt. -
Stek kakene:
Plasser deigkulene på et stekebrett med bakepapir, la det være mellomrom. Stek i ca 10 minutter, til bunnene er gyldenbrune. Kakene vil fortsatt være myke, men vil stivne når de avkjøles. -
Siste kanel-sukkerbelegg:
Mens kakene fortsatt er varme, dryss over den gjenværende kanel-sukkerblandingen. -
Avkjøl og server:
La kakene avkjøles helt før servering. De nytes best litt varme, spesielt med en skvett karamellsaus!
Nyt den perfekte høstgodbiten – myk, knasende og fylt med god ostekrem!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!