Brownies kan lages på mange måter – mange har sin helt egen vri på oppskriften.
Akkurat nå leser andre
Her på redaksjonen sverger vi til Snickers-Brownie.
Snickers Brownie er en uimotståelig kombinasjon av sjokoladebrownie og smaken av Snickers-sjokoladen – perfekt for sjokoladeelskere!
Denne kaken har en rik og saftig browniebase, toppet med karamell, peanøtter og et lag med sjokolade.
En garantert hit på kakebordet.
Les også
Ingredienser:
Browniebunn:
-
200 g mørk sjokolade
-
200 g smør
-
4 egg
-
250 g sukker
-
150 g hvetemel
-
2 ss kakao
-
1 ts vaniljesukker
-
1 ts salt
Snickers-topping:
-
150 g peanøtter (salte)
-
150 g karamellsaus (kan kjøpes ferdig, eller lages selv)
-
200 g melkesjokolade
-
1 ss smør
Fremgangsmåte:
-
Lag browniebunnen:
-
Forvarm ovnen til 175°C og kle en liten langpanne eller firkantet form (ca. 20×30 cm) med bakepapir.
-
Smelt smør og sjokolade sammen over vannbad eller på lav varme i en kjele. Avkjøl litt.
-
Pisk egg og sukker til en lys og luftig blanding.
-
Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig.
-
Sikt sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend det inn i røren.
-
Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25–30 minutter. Brownien skal være fast, men litt klissete i midten. Avkjøl helt.
-
-
Forbered Snickers-toppingen:
-
Fordel de salte peanøttene jevnt over den avkjølte browniebunnen.
-
Varm karamellsausen forsiktig opp hvis den er tykk, og hell den over peanøttene. Bruk en slikkepott for å fordele karamellen jevnt.
-
-
Lag sjokoladetoppingen:
-
Smelt melkesjokoladen sammen med smøret over vannbad eller på lav varme.
-
Hell sjokoladen over karamell- og peanøttlaget, og glatt den ut med en slikkepott.
-
-
Sett og server:
-
Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at lagene setter seg.
-
Skjær kaken i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vann for rene snitt.
-
Så er det bare å digge inn, som man sier!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!