– superenkel med frysetørkede jordbær
Akkurat nå leser andre
Ferdigkjøpt jordbærglasur har ofte en fin rosafarge, men smaken kan virke kunstig – det er nemlig vanskelig å etterligne den friske smaken av ekte jordbær. Oppskriftsutvikler Jessica Morone har derimot funnet en genial løsning: hjemmelaget smørkrem med pulver av frysetørkede jordbær. Dette gir både naturlig smak og farge – helt uten kunstig tilsetning.
«De frysetørkede jordbærene gir glasuren en flott rosafarge uten at du trenger å bruke konditorfarge,» forklarer Morone.
«Og smaken er intens og fruktig – perfekt for alle som elsker jordbær.»
Smørkremen er enkel å lage, utrolig god og passer til alt fra kaker og cupcakes til kjeks og rundstykker. Hvis du liker jordbær, kommer du til å ville bruke denne overalt!
Les også
Ingredienser
1 ¼ kopp frysetørkede jordbær
1 kopp (230 g) usaltet smør, romtemperert
4 kopper melis
⅓ kopp helmelk
1 ½ ts ren vaniljeekstrakt
¼ ts salt
Fremgangsmåte
-
Ha de frysetørkede jordbærene i en foodprosessor og kjør til de er helt finmalte. Sett til side.
-
Ha smøret i en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk det til det blir kremete.
-
Tilsett melis litt etter litt og bland til det er godt kombinert.
-
Ha i det malte jordbærpulveret, melk, vanilje og salt. Pisk videre til kremen er glatt, luftig og lett.
-
Er glasuren for tykk? Tilsett litt mer melk, én teskje om gangen, til du får ønsket konsistens.
Bruk smørkremen med en gang, eller dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil én uke.
Oppskriften er hentet fra Tasting Table.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!