Små smarte triks som sparer tid, reduserer matsvinn og gjør hverdagen på kjøkkenet enklere.
Akkurat nå leser andre
Gjør hverdagen enklere med enkle triks som sparer tid, reduserer rot og gjør matlagingen morsommere.
Kjøkkenet blir nok aldri det samme igjen!
Forleng holdbarheten til urter
Pakk ferske urter inn i fuktige tørkepapir og oppbevar dem i en lufttett pose i kjøleskapet – dette holder dem friske i flere dager.
Les også
Bruk glass til å hakke hvitløk raskt
Legg hvitløksfeddene i en krukke med lokk og rist kraftig – skallet løsner og feddene er klare til bruk.
Frys ned rester i isbitbrett
Frys ned overflødig kraft, sitronsaft, pesto eller pisket krem i isbitbrett. Perfekt for matlaging i små porsjoner.
Unngå overkoking med en tresleiv
Legg en tresleiv over en kjele med kokende vann – dette hindrer at vannet koker over.
Gjør skjærebrettet sklisikkert
Legg et fuktig oppvaskhåndkle eller et stykke sklisikker matte under skjærebrettet for å unngå at det sklir.
Rengjør blenderen på sekunder
Fyll blenderen halvveis med varmt vann og litt oppvaskmiddel. Bland i 10 sekunder, skyll – ferdig!
Bli kvitt dårlig lukt på hendene
Gni hendene mot en overflate av rustfritt stål (f.eks. en skje eller vasken) etter å ha håndtert løk, hvitløk eller fisk – dette vil effektivt fjerne lukten.