Én vanlig feil gir bitre og grønne poteter. Her er stedet som faktisk holder dem gode i flere måneder.
Akkurat nå leser andre
Når høsten setter inn og middagsbordet fylles med gryter, supper og lune retter, er poteter en selvfølge i de fleste hjem. Men like sikkert som at mørket kommer, dukker også spirene frem på potetene før du rekker å bruke dem.
Den britiske avisen Mirror skriver at poteter kan holde seg gode mye lenger enn de fleste tror – helt uten kjøleskap.
Ifølge den kjente kokken Jerry James Stone finnes det et smart og enkelt lagringstriks som kan gi deg ferske poteter i opptil seks måneder.
Ikke plastpose – la dem puste
Mange legger poteter i plastposer, men det er en tabbe.
Les også
Poteter trives best i en brun papirpose som får stå åpen, slik at de får nok luft. En lukket plastpose fanger fuktighet, og da blir potetene fort ødelagt.
Kjølig, mørkt og tørt
Den beste plassen er et mørkt og kjølig spiskammer, skap eller kjeller.
Poteter tåler verken sollys eller kulde fra kjøleskapet. Blir de utsatt for lys, utvikler de stoffet solanin, som gjør dem bitre og uspiselige.
I kjøleskap omdannes stivelsen til sukker, og smaken blir ubehagelig.
Les også
Hold dem unna løk og frukt
En siste regel er å aldri lagre poteter sammen med løk, hvitløk, epler eller bananer.
Disse avgir gasser som får potetene til å modne og bli dårlige mye raskere. Skal du ha poteter som holder seg lenge, bør de stå for seg selv.
Et lite triks som gir stor gevinst
Med et par enkle grep kan du altså forlenge levetiden på potetene dine dramatisk.
Les også
Dropp kjøleskapet, unngå plastposen, og finn heller et mørkt, kjølig sted der de får puste. Da kan du nyte ferske poteter i mange måneder fremover.