Den smakssterke osten gikk til topps i prestisjetung kåring.
Akkurat nå leser andre
Alle nordmenn har sin egen favorittost. Enten det er vanlig gul Norvegia, brunost med smak av karamell eller en blåmuggost som biter fra seg. Eller kanskje er man medlem av fanklubben for Jarlsberg-osten?
Sjelden har det blitt produsert så mange oster her til lands, og nå har en av dem gått helt til topps som Folkets matskatt.
Blant ti på topp, er hele tre godbiter fra Vestfold.
Viktig valg i høst
Dagligvarekjeden Meny sparket i gang Lokalmatvalget i perioden 19. august til 8 september.
82 smakfulle kandidater, fra landets beste lokalmatprodusenter, gikk til valg. Nå er de totalt 40.100 stemmene talt opp – og seieren et faktum.
«Det er ikke bare i stortingsvalget det er drama. I Lokalmatvalget var det også kniving om stemmene. Andebryst fra Gårdsand og Inderøysodd fra Inderøy Slakteri meldte seg tidlig på som favoritter, men ble mot slutten utfordret av en tidligere verdensmester», sier Jørgen Normann-Larsen, markedsdirektør i Meny.
Krafttak for Kraftkar
Les også
Kraftkar lå lenge bak i feltet, men en bråmobilisering ga resultater. Blåmuggosten har mange tilhengere og en lang merittliste, blant annet som verdensmester i ost i 2016 (World Cheese Awards). Osten har også sanket flere medaljer i NM i ost og NM i Gardsost.
«Tusen takk til alle som stemte på oss. Vi er kjempestolte», sier Kristin Waagen, daglig leder i Tingvollost.
Lokalmat engasjerer
Tusenvis av stemmer ble avgitt, og kandidater innen kjøtt, grønnsaker, ost og meieri var alle innom toppsjiktet underveis.
«Det er både gøy og viktig å se at lokalmat inspirerer. Vi ønsker å øke kunnskapen om lokalmat blant folk flest, for igjen å bidra til at enda flere putter matskatter i handlekurvene sine», sier Normann-Larsen.
