Forside LIVSSTIL Derfor bør du aldri varme brød på denne måten

Derfor bør du aldri varme brød på denne måten

Det virker kanskje som en kjapp løsning – men du vil angre.

Akkurat nå leser andre

Du kjenner deg sikkert igjen: Du har kjøpt et rykende ferskt brød eller baguette, men innen kvelden har det blitt slapt og seigt. Løsningen virker opplagt: Sleng det i mikrobølgen i noen sekunder, og vips, varmt brød igjen! Men her er grunnen til at det er akkurat det du ikke burde gjøre. Det skriver Tasting Table.

Når du varmer brød i mikrobølgen, skjer det noe snodig. I starten kjennes det mykt og deilig ut, men bare gi det et par minutter: Plutselig har det blitt hardt som murstein, og skorpen er blitt seig i stedet for sprø. Hvorfor skjer dette?

Jo, mikrobølger varmer opp vannmolekylene inne i brødet, som så fordamper og trekker ut mot overflaten. I første omgang virker dette mykgjørende, men så snart brødet begynner å avkjøles, krystalliserer stivelsen seg på nytt og presser ut fuktigheten. Resultatet? En baguette som er hard utenpå og gummiaktig inni.

Heldigvis finnes det bedre måter å få liv i brødet igjen på:

1. Bruk stekeovnen

Forvarm ovnen til 180 grader. Sprut litt vann på skorpen før du setter inn brødet. Dette gir damp som gjør skorpen myk akkurat lenge nok til at stivelsen setter seg på nytt og gir deg en sprø, gyllen skorpe. 5–10 minutter i ovnen er ofte alt som skal til.

2. Airfryer

Les også

Har du airfryer? Perfekt! Den fungerer omtrent som en mini-stekeovn og gir lignende resultat. Husk også her å tilføre litt fuktighet før oppvarming.

3. Stekepanne

I nøden kan du bruke en helt vanlig panne på komfyren. Du kan enten riste brødet direkte i panna, eller pakke det inn i folie og varme det forsiktig. Det gir et overraskende godt resultat sammenlignet med mikrobølgen.

Så neste gang du har et brød som trenger litt liv, styr unna mikrobølgen. Du sparer deg selv for skuffelsen av et seigt, hardt resultat – og belønnes heller med den deilige, sprø skorpen du egentlig var ute etter.

Det tar bare noen minutter ekstra, men smaken? Helt forskjellig. Og helt verdt det.

Ads by MGDK