Forside LIVSSTIL Dette gammeldagse trikset kan få havregrøten din til å smake...

Dette gammeldagse trikset kan få havregrøten din til å smake som dessert

havregrøt, oatmeal
Shutterstock

Hvis du trenger å krydre havregrøten litt, kan du bruke dette gammeldagse trikset.

Akkurat nå leser andre

Frokost forbindes ofte med søte retter som pannekaker, muffins og fransk toast. Selv yoghurt med bær og granola eller en brødskive med syltetøy er i den søte enden av skalaen. Disse alternativene kan mette deg en kort stund, men så kommer sulten tilbake.

Havregrøt er et godt valg for mange, siden det er mettende, næringsrikt og gir mulighet for variasjon gjennom forskjellige toppinger som sjokolade, peanøttsmør eller kokosflak.

Likevel kan en vanlig bolle med havregrøt føles litt for monotont over tid. Imidlertid kan ett enkelt triks endre opplevelsen fullstendig: å tilsette litt søtet kondensert melk.

Hvorfor bruke søtet kondensert melk?

Ideen kommer fra eldre kokebøker og skiller seg ut fra andre søtningsmidler som honning eller lønnesirup. Søtet kondensert melk gir ikke bare sødme, men også en rik, kremet tekstur og karamellaktig dybde når den smeltes inn i grøten, skriver Simply Recipes.

Historisk sett går bruken av kondensert melk tilbake til kinesiske innvandrere, som brukte den som en slitesterk og rimelig måte å berike både drikkevarer og frokoster på. Resultatet er et nostalgisk og nesten dessertlignende løft til en ellers enkel bolle med havregrøt.

Slik tilsetter du søtet kondensert melk til havregrøt

Les også

Når havregrøten er kokt, hell en til to spiseskjeer søtet kondensert melk over den varme grøten og rør godt. Grøten vil da ha en rik og kremet konsistens, som minner om pudding.

Et dryss kanel, eller kanskje litt muskatnøtt eller kardemomme, kan gi retten et hint av smaken av en tres leches-dessert.

Siden melken er veldig søt, anbefales det å starte med en liten mengde og smake før du tilsetter mer. Det er alltid mulig å dryppe litt ekstra over for et blankt og innbydende utseende. Rester bør helles i en lufttett beholder og oppbevares i kjøleskapet i opptil to uker.

Søtet kondensert melk kan også brukes på mange andre måter. Den kan helles i kaffe, tilsettes i thailandsk iste, inkluderes i hjemmelaget iskrem uten iskremmaskin, eller brukes i en rekke andre desserter og drikker.

Dette enkle trikset viser hvordan en klassisk frokostrett kan forvandles til noe som føles både luksuriøst og nostalgisk – og som får det til å føles som om du spiser dessert til frokost.

Les også

Ads by MGDK