Bekymret bilsjef ber om hjelp: Foreslår gigantisk 10-årig «Marshall-plan»

24/03/2024 19:00

Emma

Business
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
EU-landene må hjelpe den europeiske bilindustrien med gigantiske milliarder av euro i investeringer de neste 10 årene.

I et åpent brev til EU-landenes regulatorer oppfordret Renaults konsernsjef Luca de Meo til å adressere en "ubalanse i konkurransen" med Kina og USA for å sikre fremtiden for den europeiske bilindustrien.

Det rapporterer Automotive News Europe.

«Vi ser økende tegn på svakhet som kan forårsake reell bekymring hvis ingenting blir gjort,» skrev de Meo i det 20 sider lange dokumentet.

Luca de Meo mener europeiske bilprodusenter er under press fra både USA og Kina – på flere fronter.

«Kina styrer, USA stimulerer, og Europa regulerer,» sa han.

Derfor foreslår Luca de Meo, som også er president for den europeiske bilprodusentenes lobbyorganisasjon ACEA, å fremskynde den europeiske erstatningen av eldre biler med nyere biler ved hjelp av en ny 10-årig "Marshallplan".

Dermed refererer Luca de Meo til den enorme økonomiske bistanden som USA ga til Europa etter andre verdenskrig.

Renault-sjefen mener et enormt fond kan bidra til å omfordele penger til investeringer i ny teknologi og i elbiler, og på den måten forventer han at EU-landene også vil kunne redusere CO2-utslippene massivt.

I begynnelsen av mars innførte EU registrering av import av elbiler produsert i Kina med umiddelbar virkning.

Eksperter forventer at dette vil skje i forkant av en massiv økning i tollsatsene på kinesisk produserte elbiler til Europa fra 10 prosent til mellom 20 og 25 prosent.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.