Et innblikk i en gigant: Slik øker Google produktiviteten og forhindrer utbrenthet blant ansatte

07/07/2024 13:00

Emma

Business
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kanskje en idé å foreslå din egen sjef av og til?

Vi drømmer alle om å tjene penger mens vi sover.

Warren Buffet minner oss stadig om nødvendigheten av det med sitt berømte sitat:

"Hvis du ikke finner en måte å tjene penger mens du sover, vil du jobbe til du dør."

Men selv om mange godt betalte og krevende jobber koster ansatte søvnen, gir Google nå sine ansatte muligheten til velfortjent hvile.

For omtrent ti år siden ga Google sine ansatte muligheten til å lade opp i løpet av arbeidsdagen med soverom og pods, rapporterte CBS News. Men i motsetning til mange andre arbeidsplasser som kan skryte av dedikerte soveområder som er tiltalende, men stort sett ubrukte, er Googles soveplasser så populære at det kan være vanskelig å finne ledig plass.

Men det er ikke bare de ansatte som nyter godt av muligheten til å sove litt i arbeidstiden.

Forskjell mellom pauser

Mens det å sove på jobben historisk sett har vært en oppskrift på oppsigelse, ser det ut til å være mer en oppskrift på suksess.

Etter hvert som vår evne til å fokusere stiger og faller, kan det hjelpe ansatte med å ta et skritt tilbake og ta tankene bort fra det de jobber med, slik at de kan få mer arbeid gjort mer effektivt.

Studier bekrefter dette - men med et viktig forbehold.

Forskere fra læringssenteret ved University of North Carolina på Chapel Hill ble enige om at regelmessige pauser kan hjelpe folk til å bli mer produktive sammenlignet med å jobbe kontinuerlig gjennom dagen. Men de skiller også mellom "effektive" og "ufullstendige" pauser, og bare de effektive pausene ble funnet å ha en positiv innvirkning på produktiviteten.

De ufullstendige pausene involverte derimot aktiviteter som overbelastet hjernen med informasjon eller negative følelser, noe som gjorde deltakerne mindre fokuserte og mindre produktive. For eksempel å bla gjennom sosiale medier, lese e-post eller surfe på nettet.

Ikke overraskende er napping en velprøvd metode for å øke produktiviteten. Nevrovitenskap viser at napping øker det totale hjernevolumet. Men kjernen i hvorfor lur fungerer er ikke bare fordi vi trenger å sove, men fordi vi må ta opp den underliggende årsaken til utbrenthet og gi oss selv en pause når vi tar en pause.

Ta et skritt tilbake

Å ta et skritt tilbake fra arbeidet ditt - spesielt når du prøver å løse et vanskelig problem - gir ofte muligheten til å finne løsningen. Dette kan bidra til å forklare hvorfor mange av verdens mest innflytelsesrike innovatører er kjent for å praktisere meditasjon intensivt - kanskje ikke bare fordi de elsker å sitte stille, men fordi de finner løsningene de lette etter.

Tenk på det som å gå inn på kjøkkenet, bare for å innse at du ikke kan huske hva du ønsket å gå inn der for. Selvfølgelig, så snart du går bort, kommer det til deg.

Noen ganger er det enkle faktum å gå bort det som gir oss svarene våre - enten på kjøkkenet eller på jobben. Selvfølgelig er det å gå bort bare det første trinnet i en effektiv pause.

Effektiv oppladning innebærer å berolige sinnet. Den andre og kanskje viktigste delen av å designe effektive pauser som lar personalet lade opp og klar til å fokusere, er å berolige sinnet.

Så rart som det kan høres ut for noen, er grunnen til at napping er en så effektiv bruk av pausetid ikke bare fordi det gir folk en pause fra arbeidet sitt, men fordi det gir hjernen en generell pause.

Selv om vi kanskje tror at noe så tankeløst som å bla gjennom morsomme kattevideoer på sosiale medier er terapeutisk, er det fortsatt en stimulans som forhindrer sinnet i å slappe helt av og dermed lade opp.

Kilde: Inc.com

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.