Årets første grilldag: Dette må du aldri gjøre når du griller

10/05/2025 05:21

Yvonne

DAGEN I DAG
Foto: Shutterstock
Her er 3 ting du aldri bør gjøre når du griller - og hva du skal gjøre i stedet.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Andre søndag i mai er den offisielle grilldagen - dagen hvor grillsesongen for alvor starter.

Flere steder i landet har det vært varmt en stund, så mange har sikkert tjuvstartet sesongen, men fra og med i dag kommer flere og flere måltider til å bli tilberedt utendørs over kull eller gass.

Vi har samlet de beste tipsene til hvordan du kommer best i gang - og hvordan du unngår de verste grill-tabbene - tirekte fra TikTok.

Endelig! Været er på vår side, og kalenderen har bekreftet det vi alle har ventet på – grillsesongen er OFFISIELT i gang!

Det betyr at grillene skal frem, pølser og biffer skal legges på risten, og du kan bruke den gode gamle unnskyldningen "jeg kan ikke lage middag, jeg griller" igjen.

Men før du fyrer opp grillen og setter på deg grillforkleet (husk å bruke det med stolthet), har vi noen enkle, men viktige tips som kan redde deg fra grillkatastrofer i år.

1. Rengjør grillen – men unngå stålbørsten!

Det første grilltipset kommer rett fra TikTok, og ja, du har hørt riktig: Stålbørste er ikke en venn av grillen din. Hvis du har brukt en stålbørste tidligere, har du kanskje hatt flaks, men de små metallsplinter kan komme i maten din – og du vil vel helst ikke ha rust i burgere og grillpølser.

I stedet, prøv trikset som TikTok-guruen @brunchwithbabs anbefaler:

Bruk en løk! Bare skjær en løk i to og gni den over den varme grillristen. Ikke bare renser det effektivt, men det gir også en herlig smak til neste grillrunde. Løk på grillen? Ja, takk!

2. Ikke la maten feste seg på grillen

Er det noe som kan ruinere et ellers perfekt grillmåltid, er det at kjøttet sitter fast på grillristen. Det kan ødelegge både smaken og grillfesten – og ikke minst, det er jo ganske frustrerende å måtte bruke en halvtime på å skrubbe fastbrent mat av risten etterpå.

Så hva gjør du?

Vel, her kommer det beste trikset fra TikTok: Skjær en potet og gni den på den varme grillristen. Stivelsen i poteten fungerer som et naturlig smøremiddel, og vips, så slipper kjøttet å henge fast. Det er enkelt, genialt, og for en gang skyld kan du være glad for at potetene havner på grillen!

3. Gassgrill? Sjekk gassflasken!

Er du blant de som elsker å bruke gassgrill? Da har du sikkert opplevd den lille panikken når du plutselig går tom for gass midt i stekingen. Men frykt ikke – det finnes en enkel løsning for å vite når gassflasken begynner å bli tom.

Ifølge TikTok-experten kan du helle varmt vann på flasken. Der gassen er, blir flasken kaldere, og da kan du ganske enkelt føle hvor mye gass som er igjen. Dette trikset sparer deg for både stress og et katastrofalt grilløyeblikk!

God grill-sommer!
Så, der har du det! De første grillene er tent, og sesongen er i gang. Men husk: Grillmat handler ikke bare om å kaste mat på risten – det handler om å gjøre det riktig.

Følg disse enkle tipsene, og grillen din vil være en suksess hele sommeren.

Nå er det bare å nyte det herlige grillværet, og kanskje prøve ut noen spennende oppskrifter!

Sjekk ut vår mat-seksjon for inspirasjon.

Læs også:

Kast aldri oljens plasthette: Den har en funksjon som veldig få er klar over Du vet sikkert ikke at plastlokket kan være gull verdt for deg.
Fluene hater denne planten: Derfor bør du ha den hjemme En tradisjon har gått tapt over tid, men det betyr ikke at den fortsatt ikke fungerer. Det krever bare at du plasserer en bestemt plante i vinduet da den holder fluene unna.