10 geniale triks til å holde bilen helt ren

09/12/2022 13:37

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du har kanskje kjøpt bilen brukt, men det er ikke nødvendig å rulle rundt i en bil som ser ut som søppel. Med disse enkle trinnene blir bilen skinnende ren igjen.

Hvis du sitter i en trafikkork og ser deg rundt på andre trafikanter, blir en ting raskt veldig trygt.

Det er langt fra alle som tar like godt vare på bilen sin i hverdagen. Noen sminker seg, spiser og drikker mens de kjører, mens andre bare ikke har kjørt en våt klut over bilen siden de kjøpte den.

Men det er faktisk mange triks og triks der du kan få selv en gammel, slitt bøtte til å ende opp som et deilig dollarglis.

Smør vinduene i cola...
Hvis det plutselig regner etter noen soltørkende dager, kan vinduene bli et stort, stygt spill med striper. Her hjelper cola faktisk med å fjerne de mest gjenstridige flekkene, måkebæsj og alt annet som har samlet seg på vinduene over tid.

Men etter å ha helt godt brunt sukkervann over vinduene, husk å rengjøre dem helt etterpå. Ellers blir vinduene bare enda mer motbydelige neste gang du går ut og kjører.

... og rengjør dem med en gammel avis
Når du trenger å vaske vinduene, bør du bruke en gammel avis og en sprayflaske med eddik i. Kombinasjonen vil forlate vinduene dine uten striper og kan også ta trafikkfilmen som samler seg på innsiden av ruten. 

En hjemmelaget cocktail under hjelmen

Spylervæsken kan raskt gå tom, og selv om den blå frostfrie væsken ikke er veldig dyr, kan du faktisk lage en hjemmelaget cocktail selv. Ved å blande tre deler (billig) vodka med fire deler vann og to teskjeer flytende oppvaskmiddel. Rist hele cocktailen i en ren flaske med lokk og - voila! Hjemmelaget spylervæske som kan helles direkte på bilen. 

Rengjør vindusviskere

Hvis vindusviskerne ikke rengjør seg selv, fjerner de ikke bare vann og smuss fra vinduet - de tegner også en lang, klam stripe over vinduet.

Det er imidlertid en enkel løsning. Bland en fjerdedel ammoniakk med en fjerdedel vann og dypp en klut i blandingen. Løft deretter vindusviskerne forsiktig og rengjør dem grundig. Husk å tørke av vindusviskerne med en tørr klut etter at de er rengjort.

Få rene seter
Bilseter må tåle litt av alt, men hvis stanken av fis, gamle brusflekker eller drypp fra sjokoladeplaten som du bare måtte spise på vei hjem bak rattet har blitt for mye, så er det et enkelt tips.

Bare bland klar eddik med natron, slik at du nesten danner en veldig lett, tannkremlignende krem. Ta ut den gamle tannbørsten og gni kremen like forsiktig inn i flekkene.

La shebang tørke godt og grundig, og når flekken er helt tørr igjen, må du støvsuge bilen grundig for et skinnende rent resultat.

Fjern hårene fra Fido
hundehår kan fort sette seg fast i bilens interiør, men det trenger ikke å være et problem der du må stå i timevis og plage med støvsugeren.

Hell vanlig vann på en forstøverflaske og spray bilsetene lett. Da må du kjøre en vanlig vindusskrape ned over setene, og da kan det være at hundehårene forsvinner som dugg fra solen.

Skinnende skinn

Hvis du har et fint ratt og dashbord i skinn, kan det deilige materialet godt trenge en kjærlig hånd nå og da.

Men det er ikke nødvendig å bruke formuer på å smøre dyre kjemikalier med lær. Litt olivenolje på en klut kan gi det samme forfriskende utseendet på det slitne skinnet.

Få ut den stramme lukken fra bilen
Innrøm at du har fist i bilen mer enn en gang på vei hjem fra jobb. Men hvis luften i hytta må byttes ut, bør du blande natron med en valgt essensiell olje, som du kan kjøpe i utvalgte helsebutikker i en liten syltetøyburk med hull i lokket. 

Sett den nye duftsprederen i koppholderen eller i bildøren, og bilen vil alltid lukte friskt.

Få blanke felger
Selv etter å ha kjørt til bilvask, kan bilens felger se litt medtatte ut. Derfor, hvis felgene må være ordentlig rene, bland like deler vann med eddik og hell blandingen i en sprøyteflaske. Spray felgene godt inn i blandingen og tørk av med en tørr klut, og kromfelgene vil stå som nye. 

Helt nye dekk - nesten!  
Selvfølgelig blir dekkene slitte og slitne når de kjører på veien hver dag.

Men hvis bilen er helt ny, kan du blande vann og natron sammen til en tykk pasta, som du smører over dekkene med en myk børste. Skyll deretter dekkene, og det vil se ut som bilen nettopp har rullet over forhandlerens fortauskant.