Alt du må vite om tipping

28/02/2019 15:23

KC

Forbruk
Tipping er ikke et nytt fenomen, og mennesker over hele verden har satset på sport i hundrevis av år. Dette går tilbake helt til da gladiatorene kjempet i colosseum i oldtidens Romerike.

I dag er tipping stor business, og spesielt på internett hvor tusenvis av spillere satser på alt fra sine favorittlag til utfallet av politiske valg.

Det finnes ikke mye som man ikke kan tippe på, og hvis man er noen som liker spenning og action finnes det mange nettsider å velge mellom. Men man må ha mer enn bare flaks for å kunne vinne de store gevinstene ved å satse penger på nettet - det gjelder å ha is i magen og å vite når det lønner seg å legge innsatsen, og når man burde la være.

Hvordan fungerer tipping på nettet?

Hvis du lurer på hvordan tipping på nettet fungerer, er du ikke alene. Pengespill på nettet eksploderte på starten av 2000-tallet, og mange spillsider var raskt ute med å tilby sportsbetting. Takket være nettet kan tusenvis av spillere vedde på sine favorittlag i fotball når dem vil. Tipping gjør sport ekstra spennende, siden man kan få en fin pengepremie om laget man heier på vinner.

De fleste av oss er vant med å vedde på hester, lotto og sport på den tradisjonelle måten, men internett har gjort alt mye enklere. Mange bookmakere har odds som oppdateres flere ganger i minuttet, og man kan satse på alt fra curling til darts. Oddsen man får på nettet er generelt mye bedre enn noen andre steder, siden den harde konkurransen gjør at spillsidene må strekke seg ekstra langt for å beholde spillerne sine.

Enkelte spillere har tatt tippingen til et helt nytt nivå, og mange lever faktisk av å satse på sport på nettet. Hvis man har ekstremt god peiling på sport og tålmodighet til å følge med på alle tabeller og nyheter om diverse spillere og sportsutøvere, går det an å få det til å bli svært lønnsomt. Men hvis du tenker på å komme deg på det nivået selv, må du være forberedt på å bruke lang tid på å bli en ekspert. De fleste av oss trives med å være hobbyspillere som bare spiller for spenningens skyld.

Spill på nesten hva som helst

Det er ingen tvil om at tipping på nettet har kommet for å bli, og stadig nye nordmenn oppdager spenningen med å spille. Mens man før i tiden kun kunne satse på tradisjonelle sporter som fotball og ishockey, kan man i dag velge mellom nesten et ubegrenset antall idretter og andre ting. Hvis du besøker hvilken som helst bookmaker vil du bli overrasket over alt du kan satse penger på. Du kan gamble på e-sport eller hester, politikk og utfallet av realityserier. Hvis du har ekstra god peiling innen et visst emne, kan det fort hende at du kan tjene litt ekstra penger ved å tippe på det.

For å bli god i betting må man legge ned en del arbeide først. Det gjelder å vite når oddsen er i sin egen favør, og når man burde vente med å legge innsatsen. Med litt tålmodighet og flaks er det mulig å oppnå en grei ekstrainntekt ved å satse på nettet.