Årsaker til at poker er sexy

20/05/2020 09:40

dagens.no

Forbruk
Er poker et sexy spill? Tja, det er mange som mener at det er tiltrekkende å se spillere kjempe mot hverandre mentalt, i stedet for fysisk.

Sponset

Det er ikke alltid den med de beste kortene som vinner i poker, det kan også være den som er smartest. Og smarte folk er faktisk sexy. Pokerspiller ser kanskje ikke alltid så sexy ut som på film. På film er pokerspillerne velkledde og velstelte, de er suksessfulle og ofte er de den store helten i filmen. Dermed har det oppstått mange myter rundt pokerspillere. Selvsagt er det ikke alle pokerspillere som er velkledde og sexy.

Nettbasert poker har gjort at man kan spille poker i pysjamasen, med utstelt hår, uten at noen bryr seg. Men i landbaserte casinoer og under pokerturneringer er det ofte en kleskode, som krever at man kler seg i hvert fall sånn noenlunde fint. Det blir også sendt mange blikk når man sitter ved pokerbordet, både for å bløffe og for å prøve å distrahere motspillerne, og dette kan i noen tilfeller se ganske sexy ut. 

Kvinnelige pokerspillere

Det er fortsatt flest menn som spiller poker, selv om spillet passer like bra for kvinner som for menn. Noen kvinner spiller, og noen kvinner gjør det veldig bra. Nettbasert poker har til og med gjort spillet mer tilgjengelig for kvinner, ettersom de kan spille anonymt og ikke sitte ved et fysisk bord sammen med andre spillere. Som en digibet VIP kan spiller sitte hjemme og spille, uten å slippe bemerkninger og blikk fra motspillerne sine. 

Poker startet som et spill for rike, og i starten var det uakseptabelt at kvinner spilte om penger. Mange kvinner hadde dessuten ingen egne penger den gangen, så de hadde ingen midler til spill. Til og med i dag tjener kvinner mindre enn menn, og det gjelder over nesten hele verden.

Dermed har kvinner kanskje litt mindre penger å rutte med, og dermed mindre penger å bruke på for eksempel spill. Kvinner tar dessuten færre risikoer når de bruker penger, og de tenker mer på regninger og faste utgifter. Det er kanskje også en årsak til at færre kvinner enn menn spiller poker. 

Mennenes domene

Poker og kortspill har lenge vært mennenes fluktmulighet når de vil ha en pause fra familien og hverdagslivet. Dette henger nok fortsatt litt igjen. Mange menn vil gjerne bare ha menn ved bordet, og dersom en kvinne skal være med, må hun enten være veldig flink eller veldig sexy. Men hun må ikke være altfor flink, ettersom mange menn ikke liker å bli slått av en kvinnelig spiller. Dette er en av fordelene ved å spille online.

Der slipper kvinnene å tenke på at de må være sexy, og de slipper å bekymre seg for blikk og kommentarer fra de mannlige spillerne. For hvis du er en vakker kvinne som spiller poker, kommer mennene til å kommentere både deg og spillet ditt, og det kan gjøre det vanskeligere å konsentrere seg.

Det er ikke morsomt for en kvinne å bli sett på som et sexobjekt, men slik blir det ofte. Dette skyldes delvis gamle stereotypier og gamle filmer og bøker, som framstiller kvinnelige spillere som nettopp sexsymbol. Dette har bidratt til at poker har fått rykte på seg for å være et sexy spill, men i virkeligheten er det sjelden slik. 

Kvinnene har delvis gjort spillet sexy

Noen kvinnelige spillere har bidratt både til å gjøre spillet sexy og til å gjøre spillet mindre tilgjengelig for andre kvinner. Enkelte kvinnelige spillere kler seg utfordrende med vilje, for å distrahere mennene litt og få dem til å miste konsentrasjonen. Derfor kan noen kvinnelige spillere oppfattes som veldig sexy, men dette er bare et våpen de bruker for å få fordeler i spillet.

Andre kvinner, som ikke vil kle seg utfordrende eller spille på sex, føler kanskje at de ikke vil passe inn ved bordet, og derfor holder de seg vekk. Det finnes også menn som bidrar til å gjøre spillet sexy, gjennom måten de oppfører seg på ved bordet. Dette kan sikkert også skremme vekk både kvinnelige og mannlige spillere som først og fremst vil spille kort, ikke tenke på sex.

Nettbasert poker har delvis endret spillet, for mange av dagens spillere fokuserer hundre prosent på spillet, og bryr seg ikke om hvordan motspillerne ser ut.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.