Bilforhandler avslører: Sånn bruke knappen riktig

26/06/2024 23:05

Emma

Forbruk
Foto: Sandhaven Car Sales
Foto: Sandhaven Car Sales
En veldig spesiell knapp, som finnes i de fleste biler, kan gjøre sommeren din mye rimeligere.

De fleste biler har en knapp som er avbildet med en bil og en buet pil i eller rundt den.

Mange vet kanskje ikke engang hva knappen gjør, mens enda flere ikke vet når de skal bruke den, men nå har en bilforhandler avduket bruken av den mystiske knappen.

I et innlegg på Facebook har «Sandhaven Car Sales» dermed avslørt at det er en såkalt «resirkuleringsknapp», som brukes til å avgjøre om luften som kommer ut av bilens klimaanlegg (AC) skal komme fra utsiden eller innsiden. 

Hvis du trykker på knappen, vil bilens vekselstrømssystem resirkulere luften fra bilen i stedet for å hente frisk luft fra utsiden, og det spiller absolutt ingen rolle når systemet gjør hva.

"[...] det enkle svaret er å bruke den [den røde knappen] om sommeren og slå den av om vinteren," har bilforhandleren skrevet om knappen, og utdyper at ac-systemet på varme dager bruker unødvendig innsats for å kjøle ned varm luft fra utsiden hvis du ikke har aktivert knappen - og omvendt om vinteren.

"Ved å bruke resirkuleringsknappen blir bilen kaldere, og det vil redusere slitasjen på vekselstrømssystemet ditt," står det i innlegget.

I tillegg er det gitt et ekstra triks for å avkjøle bilen raskt hvis den har "bakt i solen" i lang tid.

Ifølge bilforhandlere er det i så fall smartest å "rulle ned vinduene og slå av resirkuleringsknappen i de første minuttene [...] for å kvitte seg med den varme luften inne i bilen før du slår på resirkuleringsknappen igjen."

I tillegg må du huske å aktivere knappen når du står i kø - selv om vinteren - da du ellers "trekker alle forurensningene og karbonmonoksidet fra trafikken" inn i bilen.

«Studier viser at det kan være minst mengden forurensninger i bilen din med 20 prosent hvis du resirkulerer vekselstrøm når du står i kø», skriver bilforhandleren i innlegget.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.