Polio oppdaget for første gang på 40 år

23/06/2022 07:42

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Myndighetene er bekymret for at flere har blitt smittet.

Helsemyndighetene i Storbritannia har bekreftet at spor av poliovirus er funnet i Londons kloakk.

Ifølge Sky News er helsemyndighetene bekymret for at det allerede kan ha spredt seg etter å ha funnet spor av viruset ved Beckton Sewage Treatment Works i London, som behandler avløpsvannet for mer enn 4 millioner mennesker.

De har umiddelbart satt i gang en etterforskning for å finne kilden og for å finne ut hvor langt den kan ha spredt seg ut i lokalområdet.

Polio ble offisielt erklært utryddet i Storbritannia i 2003, med det siste utbruddet som skjedde på 1970-tallet - om enn med en endelig naturlig forekommende sak i 1984.

Polio er et ondartet virus som i noen tilfeller kan forårsake lammelse. Det er ingen kjent kur, og derfor er den eneste virkelige responsen å bli vaksinert, som de fleste i Storbritannia blir i svært ung alder.

Dr Vanessa Saliba fra UKHSA forsikrer folk om at faren for publikum er liten, men advarer samtidig om at noen mennesker i samfunn med lave vaksinasjonsrater kan være i fare.

«Risikoen for offentligheten av vaksine-avledet poliovirus er svært liten,» sa hun, ifølge Sky News, men advarte om at det var viktig å få henne vaksinasjoner.

"Polio kan i sjeldne tilfeller forårsake lammelse hos de som ikke er fullt vaksinert. Hvis du eller barnet ditt ikke er fullt vaksinert med poliovaksinasjonene dine, er det viktig å kontakte din egen lege. Hvis du er usikker, se på det."

Det er da nevnt at i sjeldne tilfeller kan viruset være livstruende, men at de fleste ikke vil føle symptomer i det hele tatt og dermed bekjempe infeksjonen uten å vite at de har blitt smittet i det hele tatt - et lite antall vil føle influensalignende symptomer tre til 21 dager etter at de har blitt smittet.

Polio spres lett via fekal-oral, inkludert når du ikke vasker hendene ordentlig etter å ha besøkt toalettet og deretter berører maten som andre forbruker.

Det kan også spres via hoste og nysing.

Beckton London Sewage Works er et reservoar for mer enn fire millioner mennesker, og derfor er det nå frykt for å bli sporet blant helsemyndighetene.