Derfor bør du alltid legge en mynt i fryseren før du reiser hjemmefra

26/06/2023 17:30

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Trikset har blitt delt og likt av hundretusenvis av brukere på Facebook.

Når du reiser, er det ofte flere ting som må gjøres hjemme før du reiser.

Det er planter som trenger vanning, postkasser som må tømmes, og stikkontakter som må slås av.

Det er imidlertid ett område de fleste glemmer å sikre seg før avreise. Mange har alt fra rundstykker til deilige biffer liggende i fryseren, men hvis strømmen går mens du ikke er hjemme, kan dette havne i søpla i stedet for på tallerkenen.

Imidlertid har en Facebook-bruker ved navn Sheila Pulanco delt et triks på det sosiale mediet som mange synes er ganske genialt. Alt du trenger er litt vann, en kopp og en tilfeldig mynt.

Tanken er å legge en kopp vann i fryseren, la den fryse, og legg deretter en mynt på toppen og la den ligge i fryseren. På denne måten, når du kommer tilbake fra turen, kan du enkelt avgjøre om maten har tint eller om den fortsatt er frossen.

Hvis mynten har falt til bunnen, betyr det at all maten i fryseren er tint, og du bør derfor kaste den. Hvis mynten derimot er der du forlot den (på toppen, red.), er det ingenting galt med maten.

Det kan derfor være lurt å ha en kopp frossent vann med en mynt på toppen stående i fryseren hele tiden. Så du har det å lene deg på hvis du mister strømmen av en eller annen grunn.

Hvis du er i tvil om tilstanden til maten, bør du bare kaste den ut.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.