Derfor skal du slutte å spise avokadoer

23/08/2016 16:15

Anniken Hauge

Forbruk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den sterkt vanedannende frukten har også en bakside som de færreste kjenner.

De fleste synes det er vanskelig å holde igjen når det kommer guacamole eller andre retter med avocado på bordet. Men det er faktisk en god grunn til å skjære drastisk ned på inntaket av den kremede grønne frukten. Spesielt hvis du vil tenke på miljøet. Det skriver Associated Press

Saken er nemlig den at den stigende etterspørselen på avokadoer kombinert med høye leveringspriser, har fått mexikanske landsmenn til å ta drastiske metoder i bruk for å kunne følge opp. De mexikanske bøndene utvider nemlig deres avokadoplantasjer i en rasende fart, ved å ødelegge store deler av landets furuskog. 

De mexikanske myndigheters oppfordring om å slutte å felle furu-og grantrær preller av på bøndene - de er ivrige etter å stille verdens sult på avokadoer.

For tiden er avokado den beste inntektsgivende avling for mexikanske bønder, hvilket sannsynligvis betyr at furu-og grantrær har en dyster fremtid i møte. 

Prisen på avokado har strukket seg fra omtrent 86 cent per stk. i januar til ca. 1,10 dollar i juli, i følge Associated Press.