Dette er noen av de mest spennende portalene i 2019

14/03/2019 14:13

KC

Forbruk
Internettet har utviklet seg stort over bare de siste årene. Trender har kommet, og trender har gått.

En trend som var helt klar i starten av internettet var måten brukerne ble sendt rundt nettet på. Dette skjedde først og fremst gjennom portaler. Sider som Yahoo, MSN, og ABC Startsiden for oss nordmenn, var alle populære her. Det er de fortsatt den dag i dag, men selvfølgelig har Google tatt over nærmest alt ansvar for dirigering av trafikk.

Ideen om portaler som leder oss videre til andre resultater er i stedet blitt overført til andre områder. Der fortiden bydde på startsider, så byr dagens portaler ofte på mer spesifikke tjenester. Det vil si, noen portaler byr på en rekke tjenester, men de er allikevel ikke så brede i tilbudet som en startside er. I 2019 finnes det fortsatt gode eksempler på portaler, og 3 av disse, nemlig Finn.no, Tjenestetorget.no og Norge.no er 3 spennende portaler med ganske forskjellige oppgaver på nett.

Historien om Finn.no

Når vi nordmenn tenker på nettportaler så er det nok fort gjort å nevne markedsplassen Finn.no. Dette er utvilsomt en av Norges aller mest populære sider, og den mottar flest sidevisninger blant nettjenestene. Siden ble lansert i 2000, og den skulle fort vokse til å bli en massiv portal. Der noen av Norges største aviser egentlig bare slo seg sammen om rubrikkannonser, så skulle Finn.no utvikle seg til å bli Norges største portal.

I dag tilbyr portalen nærmest alt mulig innenfor rubrikkannonser. Her finner du relevante muligheter både for private og bedrifter. Dessuten har Finn.no sin markedsplass en meget stor bit av bruktmarkedet. Blant de mest populære søkene finner en for eksempel møbler, noe mange velger å kjøpe brukt og billig på Finn.no. Brukte produkter slik som biler, klær, elektronikk og i grunn alt mulig selges her også.

Dessuten har Finn.no beveget seg inn i markedet for eiendom, jobb, reise og ikke minst økonomi. Ved sistnevnte har portalen penger.no blitt opprettet, en annen spennende portal i 2019. Sett under ett har rett og slett Finn.no det meste å by på hva gjelder en moderne portal. Det er ingen klassisk startside der du kan søke over hele nettet, se på kalendere eller sjekke været. I stedet er det en markedsplass med så mye mer enn bare et marked!

Tjenestetorget.no hjelper deg å spare store summer

Nesten like lenge som Finn.no har vært på banen, så har vi nordmenn kjent til Tjenestetorget.no. Dette er en portal for nordmenn som rett og slett ønsker å spare penger på de mange utgiftene som de møter på i sin hverdag. Nordmenn har mange faste utgifter som de betaler titusener, kanskje over hundretusen i året. Noen gode eksempler er forsikring, eiendomsmegling, advokat og alarm. Selv om mange har betalt for disse, så er det nok like mange som bare har takket ja til det første og det beste.

Tjenestetorget.no er en portal for sammenligning og bedre tilbud av tjenester. Dersom du for eksempel laster opp din forsikringsavtale, og gir fra deg noe informasjon om hva slags forsikring du trenger, så kan Tjenestetorget gi deg flere leverandører sine tilbud. Da får du en god oversikt over hvilke leverandører som faktisk har de beste prisene og de beste vilkårene i henhold til hva akkurat du trenger. 

Der mange forsøker å spare inn penger på strøm, internett, TV og til og med mat, så tilbyr Tjenestetorget et litt enklere alternativ. Mange har spart store summer på denne tjenesten, og det er nok derfor dette fortsatt er en meget anerkjent tjeneste blant nordmenn på nettet. Det er utvilsomt en portal som åpner nye dører i henhold til det å spare penger på utgiftsposter som nordmenn fleste åpenbart betaler unødvendig mye for. 

Norge.no viser deg offentlige tjenester

Der Finn.no og Tjenestetorget.no er blant mange kommersielle tjenester, det vil si de tjener penger på sin drift, så finnes det også offentlige portaler. Direktoratet for forvaltning og IKT har blant annet kjøpt opp mange domener. En av disse er Norge.no, kanskje et av de beste domenene her til lands. Dette domene blir brukt til en portal som er egnet for nordmenn ene og alene, ikke overraskende, og den fokuserer seg inn på de mange offentlige tjenestene vi har her til lands. 

Blant annet kan du søke råd om arbeid, helsetjenester, avlastning og omsorg, skatt, skole, transport og så mye mer. Her får du dessuten upartiske og offentlige svar. Selv om mange andre portaler på nett gir deg gode svar, så må du alltid ha i bakhodet at siden er kommersiell. Med Norge.no vet du at svaret du får opp som en løsning på ditt problem ene og alene er det beste for deg. Så om du leter etter offentlige tjenester, så er denne portalen perfekt. 

Dessuten veiviser ikke bare Norge.no deg til offentlige tjenester. Portalen har nemlig en annen god funksjon også. Den viser deg nemlig nyttig informasjon i henhold til livet i Norge. Dette er kanskje spesielt nyttig for innvandrere, men det kan også være gode ting å ta med seg her for de som er født og oppvokst i landet. Tips om studier, jobb, barn, skilsmisse, flytting, død, og alt du egentlig kan tenke deg i livet finnes enkelt og greit gjennom denne portalen. 

Derfor bør du benytte en portal

Tiden er nok langt forbi der tjenester slik som startsider vil vokse noe mer. Til det er simpelthen en tjeneste som søkemotoren Google altfor sterk. Allikevel kan det være veldig nyttig med de diverse portalene som finnes der ute. Enten du leter etter billige brukte ting, jobb, sparte penger på forsikring, eller offentlige tjenester, så finnes dette der ute.

Det kanskje aller beste med disse nettportalene er at de er helt gratis. I praksis betyr det at du kan finne det du leter, og få god inspirasjon, uten å betale et øre ekstra, utover det du eventuelt kjøper selvfølgelig. Så neste gang du surfer på nettet, hvorfor ikke ta i bruk en portal som de nevnt ovenfor? Det kan være mange goder som venter på deg!